Gremi d’Hostaleria del Maresme no preveu que el temporal tingui un impacte negatiu sobre les reserves

A 70 dies per la Setmana Santa, l’Alt Maresme està reunint tots esforços i treball per poder deixar el front marítim en les màximes garanties de cara a l’inici de la temporada turística. És el que ha avançat el president del Gremi d’hostaleria del Maresme, Jordi Noguera, qui espera que els efectes del temporal no tinguin un impacte elevat en les reserves per Setmana Santa. Amb tot però, alerta que serà complicat, ja que les destrosses que ha deixat la borrasca a la comarca són molt elevades. Des d’hotels negats d’aigua a Santa Susanna o Pineda de Mar, fins a càmpings desbastats de la zona de la desembocadura del riu Tordera a Malgrat de Mar.

noguera

En una entrevista al programa La Ciutat, Noguera ha qualificat de “desastre” els múltiples danys que ha ocasionat el temporal Gloria al seu pas per la comarca.

A Pineda per exemple, també Santa Susanna, hi ha alguns hotels que han quedat negats d’aigua i fang, sobretot en les parts del soterrani, de magatzem…i per descomptat els companys dels càmpings de la zona de Malgrat, de la Tordera… Hi ha un autèntic desastre.

Tot i això, confien que els efectes del temporal en aquest territori no tinguin un impacte elevat en les reserves turístiques. Noguera ha assegurat que es mostra “relativament optimista” perquè encara hi ha temps per reparar tots els desperfectes amb un gran sobre esforç.

Som relativament optimistes en aquests moments perquè pensem que encara tenim temps fins a principis de Setmana Santa i esperem que amb un sobre esforç humà es pugui posar tot al dia. Evidentment que la preocupació al gremi és molt gran, perquè sí que és veritat que queden dos mesos i la feina que queda és molta. L’esforç per posar totes les infraestructures i mitjans necessaris al dia serà una mica complicat.

Noguera també ha fet una crida perquè el sector treballi conjuntament amb les administracions per fer front a les dificultats actuals. I és per això que esperen que les paraules d’aquests dies dels polítics que han trepitjat el terreny, no quedin en paper mullat i confien en el fet que puguin arribar les partides d’ajut que s’han sol·licitat.

Esperem que aquestes respostes polítiques que es donen, que a curt termini es duguin a terme. Aquestes partides sol·licitades que ens serviran com ajudes per reconduir la situació i tornar a la normalitat, amb tots els passejos i les instal·lacions necessàries. I evidentment que tots volem que ben aviat això es pugui resoldre i es pugui estar llest el nostre destí vacacional.

Optimisme doncs per Setmana Santa tot i que són conscients de la magnitud de les destrosses. De fet des del Gremi asseguren que les imatges que s’han vist pels mitjans del front marítim, un dels principals atractius de la comarca, no afectaran en les reserves, ja que també s’ha mostrat el vessant més solidari i humà de la comarca, amb els centenars de voluntaris que han sumat esforços aquest cap de setmana per dignificar les platges.

Ràdio Calella, 28.01.2020

Societat