El sector turístic espera una bona ocupació el mes d'agost

El sector turístic espera una ocupació al voltant del 90% a les destinacions de costa durant l'agost, el mes més fort de les vacances d'estiu. Al Maresme es preveuen xifres similars a la del 2018, amb ocupacions del 93% i una recuperació del turista rus. Per tant, el Maresme aspira a tenir xifres similars al 2018. Els hotels de Pineda, Calella i Santa Susanna són els que registren un nombre més elevat de reserves a les portes de començar el mes, i el Gremi d’Hostaleria no descarta acabar tancant la campanya amb prop del 95% de places ocupades.

1

El president del Gremi d'Hotelers, el pinedenc Jordi Noguera, ha dit que «el 2017 vam tenir un any extraordinari, mentre que el 2018 no va ser tant bo però també vam tancar una bona campanya que s'espera mantenir aquest any”. Noguera es mostra satisfet per les ocupacions superiors al 90%, que atribueix a una “millora social, política i econòmica al conjunt de l’estat espanyol”. Malgrat el fracàs en la formació de govern, creu que això no suposarà cap “daltabaix».

Pel que fa al perfil de visitants que preveu rebre el Maresme aquest agost, les famílies i parelles concentren el 76% de les reserves. En relació a la procedència, domina el visitant de Catalunya i de la resta de l’estat espanyol, seguit del turista francès, belga, holandès, alemany i anglès. Al mateix temps, el sector destaca l’auge del mercat rus. Després d’una davallada registrada estius enrere, es va començar a refer durant l’estiu passat i ara està mantenint “una molt bona recuperació”.

 

Ocupació a la baixa als càmpings de Barcelona

Les previsions d'ocupació als càmpings de la demarcació de Barcelona són menys optimistes que l'any passat. Segons ha explicat Francesc José Caballé, president de l'Associació de Càmpings de Barcelona, l'ocupació als bungalows serà lleugerament inferior, i se situarà en el 80% i a les parcel·les es mantindrà entre el 60% i el 70%. Amb tot, Caballé confia que la meteorologia afavoreixi les reserves de darrera hora, especialment en les zones de costa.
Pel que fa al perfil del visitant, assegura que aquest estiu s'experimentarà un ascens del turisme procedent d'altres punts de l'Estat. "Altres anys se'n veia molt poc, però enguany estem tenint reserves del País Basc, Andalusia, o Madrid per exemple", detalla.
Per contra, s'està produint una "retracció" molt important dels visitants que arriben d'altres punts d'Europa. "Es nota que econòmicament no estan com abans, els francesos per exemple han anat molt a la baixa, igual que els holandesos, que sempre havien tingut molt pes aquí, o els italians", indica el president de l'entitat que apunta que "els únics que es mantenen són els alemanys".

Ràdio Pineda, 06.08.2019

Economia