La platja dels Pescadors i la platja de la Riera de Pineda s’adhereixen a Biosphere

La platja dels Pescadors i la platja de la Riera de Pineda s’adhereixen a Biosphere. Aquest 2019 hi ha un total de 10 platges al Maresme adherits al compromís de sostenibilitat turística Biosphere.

Biosphere és un compromís que prioritza la qualitat i sostenibilitat turística i es basa en un seguit de paràmetres que garanteixen la qualitat del servei al turista, centrats en els 17 objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. Aquest compromís, al Maresme, es coordina a través del Consorci de Promoció Turística i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç.

1

 

L’adhesió al compromís Biosphere garanteix obtenir un equilibri adequat, a llarg termini, entre les dimensions econòmica, sòcio-cultural i mediambiental d’una destinació, reportant beneficis significatius per a la pròpia entitat, la societat i el medi ambient.
Així, a finals de 2018 van renovar la seva adhesió a Biosphere les platges Garbí, les Roques i Platja Gran a Calella, la platja de la Riera i la dels Pescadors a Pineda de Mar i la platja de Llevant a Santa Susanna. A més, es van distingir també les platges Les Barques, L’Estació i el Balís, a Sant Andreu de Llavaneres, i la Platja de Sant Vicenç, a Sant Vicenç de Montalt.

Platges distingides amb Bandera Blava el 2019
A més, de les 97 platges catalanes que aquest any han rebut la distinció de Bandera Blava, 10 són del Maresme. La Fundació Europea d’Educació Ambiental ha reconegut amb Bandera Blava les següents platges del Maresme per les seves condicions ambientals i instal·lacions: la platja del Centre i la platja del Astillero a Malgrat de Mar, la platja dels Pescadors i la platja de la Riera, a Pineda de Mar, la platja Garbí, a Calella, la platja de les Barques, a Sant Pol de Mar, la platja de Canet de Mar, la platja dels Tres Micos, a Caldes d’Estrac, i les platges d’El Masnou i d’Ocata, a El Masnou.

També estan distingits els següents ports al Maresme: C.N. Arenys de Mar, C.N. El Balís (a Sant Andreu de Llavaneres), Consorci Port Mataró i Port Masnou.

Bandera Blava és un distintiu internacional que reconeix les platges i ports que compleixen unes condicions ambientals i d’instal·lacions específiques. Entre altres, les platges han de mostrar informació sobre els ecosistemes i les àrees sensibles de la costa, han de tenir una excel·lent qualitat de l'aigua, un nombre adequat de socorristes i/o equip de socorrisme disponibles a la platja, i instal·lacions sanitàries adequades i netes amb el sanejament controlat.

Ràdio Pineda, 18.06.2019

Societat