Els anuncis de França i Regne Unit "acaben d'enfonsar" el sector turístic del Maresme

França recomana no visitar Catalunya i el Regne Unit imposa quarantena, i el Gremi d'Hostaleria del Maresme creu que això enfonsa la temporada.

Calella de Mar

La recomanació del govern de França de no visitar Catalunya i la quarantena obligada pels ciutadans del Regne Unit que viatgin a l'estat espanyol "han estat la punta final que ha acabat d'enfonsar més el sector", segons expliquen els hotelers del Maresme. El president del Gremi d'Hostaleria, Jordi Noguera, lamenta que el confinament del Segrià ja va generar molts recels dels turistes estrangers per visitar Catalunya, i explica que els brots de l'Hospitalet i Barcelona "no van ajudar gens ni mica". "S'ha reforçat el missatge de que tots estàvem afectats pels brots", critica.

Noguera recorda que, just després del confinament, els hotelers tenien certes expectatives d'aconseguir remuntar, però apunta que "a mesura que s'ha anat avançant s'ha vist clar que difícilment podíem superar-ho tal com s'havia plantejat". "Els confinaments i els nous brots han fet que els països emissors no col·laboressin a l'hora de situar-nos com a receptors importants. Això ens ha acabat d'enfonsar", subratlla.
 
Davant l'advertiment que aquest dilluns ha fet el president Quim Torra de cara a prendre mesures més restrictives si no retrocedeix la pandèmia a Catalunya, Noguera demana "no haver d'arribar" a un nou confinament i apel·la a la "consciència" de la població per evitar un nou tancament generalitzat.
 

Capgrós Diari Digital, 28.07.2020