Cancel·lacions de turistes europeus als hotels de Pineda i l'Alt Maresme que han obert

Preocupació en el sector turístic de Pineda i l'Alt Maresme perquè tornen les cancel·lacions dels turistes europeus. Els pocs hotels que han obert a Pineda han notat aquest cap de setmana un increment de les cancel·lacions per als propers dies. Ho ha explicat aquest matí a Ràdio Pineda l'hoteler pinedenc, Albert Buch, president de Pineda Turística. Ha dit que per cada quatre reserves, majoritàriament de gent de Barcelona, els arriben 15 cancel·lacions.

 1

La situació és arran de les recomanacions del govern francès de no fer turisme a Catalunya i també per la imposició de quarentena en alguns països en tornar d'Espanya. Des del sector turístic es mostren sorpresos, perquè algunes d'aquests països tenen «dades iguals o pitjors que les de Catalunya o el conjunt d'Espanya» i podria semblar que «les recomanacions o restriccions tenen més a veure amb protegir el turisme interior d'aquests països».

En tot cas, ha estat un cop dur pels hotelers que han obert i ara estan en una situació més incerta encara que la stemana passada. Les principals cancel·lacions són de turistes francesos, anglesos, alemanys i holandesos. Hi ha reserves de turistes provinents de Barcelona ciutat, i del conjunt de Catalunya, així com d'altres ciutats d'Espanya. Tot i així, són poques en proporció a les cancel·lacions.

Ràdio Pineda, 27.07.2020

Economia