El Maresme demana a l'Estat que no s'hagin de pagar les taxes d'ocupació de les platges

Un total de 16 municipis del Maresme, a través del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, sol·licitaran a l’Estat que exoneri de les taxes d’ocupació de les platges des del principi de la pandèmia fins a final de 2020, com han fet els ajuntaments de Tarragona i el Garraf. Es proposa per a totes les empreses adjudicatàries i concessionaris de les platges.

Un bar de platja a Mataró. Es proposa eliminar les taxes per aquestes activitats

Un bar de platja a Mataró. Es proposa eliminar les taxes per aquestes activitats

En la petició que es farà a l’Estat, s’explica com la majoria dels municipis maresmencs depenen majoritàriament del sector turístic, amb el litoral com a principal servei i atractiu. El sotrac econòmic causat per l’aturada de l’activitat deguda a la crisi de la COVID-19, ha afectat greument a les empreses, especialment a les dedicades al sector de serveis turístics, que veuen perillar la seva continuïtat per la considerable pèrdua d’ingressos. Per tot plegat, es demana que se les exoneri de les taxes d’ocupació.

El document el signarien els municipis de Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Caldes d’Estrac, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, El Masnou i Montgat, a través del Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona - Maresme. 

Oxigen per al sector

“La crisi està colpejant amb duresa el sector turístic, molt afectat en no poder rebre visitants de manera normalitzada per l’actual situació. Amb aquesta petició a l’Estat volem aconseguir una mica d’oxigen pel sector, que necessita ara mateix tot l’aire que es pugui donar”, explica el president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Joaquim Arnó.

Capgròs

El diari digital de Mataró i el Maresme, 16.06.2020