El Govern català preveu recuperar més d’11.000 milions d’euros de despesa turística

El sector turístic català afronta el procés de reactivació empès principalment pels mercats europeus de proximitat i el domèstic –català i espanyol–. Seran els primers en tornar a viatjar per vacances, segons preveu el Govern català, que parla de recuperar més d’11.000 milions d’euros de despesa turística durant aquest 2021. L’any passat va ser de 3.660 milions d’euros, amb una caiguda del 82% respecte les últimes dades prepandèmiques.

https://twitter.com/i/status/1404752846743085059

Les dades previstes per aquest any encara queden lluny de les xifres de 2019 i d’una total normalització de l’activitat turística a Catalunya. Amb tot, el Govern de la Generalitat apunta cap a una reactivació que suposarà recuperar pràcticament la meitat de la despesa turística que es va registrar abans de la pandèmia.

Imatge d'arxiu

L’informe de recuperació turística indica que no tots els mercats internacionals es recuperaran al mateix ritme i que seran els europeus de proximitat i el mercat domèstic, català i espanyol, els primers a reactivar-se. Per zones, el litoral, els Pirineus i l’interior tindran un comportament per sobre la mitjana.

La generalització en els processos de vacunació en els principals mercats emissors i el certificat digital Covid de la UE són factors clau per a aquesta recuperació.

Ràdio Calella, 17.06.2021

SOCIETAT