Tots els vacunats ja poden entrar per fer vacances

L’Estat espanyol obre avui les fronteres a tots els visitants estrangers que estiguin vacunats i s’hagin posat la segona dosi com a mínim fa 14 dies. L’Estat també admet que es pugui presentar una prova d’antígens negativa, a més a més de les PCR, que fins ara eren les úniques proves acceptades però són molt més cares.

L’Estat deixa entrar tothom que dugui la segona dosi de fa 14 dies

 

S’accepten totes les vacunes menys la russa

 

També es podrà entrar amb una prova d’antígens negativa, més barata que la PCR

 

L’Estat espanyol obre avui les fronteres a tots els visitants estrangers que estiguin vacunats i s’hagin posat la segona dosi com a mínim fa 14 dies. L’Estat també admet que es pugui presentar una prova d’antígens negativa, a més a més de les PCR, que fins ara eren les úniques proves acceptades però són molt més cares. L’ordre feta pels ministeris de Sanitat i Interior amb la revisió i flexibilitat sanitària per entrar a l’Estat, que el sector esperava amb candeletes després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ho anunciés ja fa dies, en la fira de turisme Fitur, va aparèixer, finalment, dissabte al BOE. A partir d’avui, doncs, els viatgers de qualsevol país del món (menys del Brasil, l’Índia i Sud-àfrica, per l’alta incidència de diverses variants de la Covid) podran entrar si acrediten que estan immunitzats amb les vacunes de Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen, que són les aprovades per l’Agència Europea del Medicament (EMA), i les xineses Sinopharm i Sinovac-Coronavac. En canvi, qui estigui vacunat amb la vacuna russa no podrà entrar. “Això a nosaltres ens va molt malament, perquè els russos són un dels nostres millors clients”, explica Martí Sarrate, president de l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (Acave) i president, també, del saló de turisme B-Travel. Sarrate també critica que “no s’hagi aconseguit a hores d’ara que el Regne Unit ens tregui de la llista groga, el que vol dir que tots els turistes britànics que venen aquí quan arribin al seu país han de passar quarantena, cosa que, naturalment, serà un fre per a molts”. “És una greu errada de la diplomàcia espanyola i un greu perjudici per a nosaltres, ja que l’any 2019 van venir a Catalunya més de dos milions de britànics, un dels mercats emissors més potents.”

El sector del turisme espera l’arribada d’estrangers, que són els qui més despesa fan. Sectors com ara les ciutats, Barcelona en especial, i la Costa Daurada i la Costa Brava veuen amb optimisme la flexibilització de les mesures per entrar al país. A Barcelona, la tímida arribada de turistes està fent que molts hotels que estaven tancats des de feia més d’un any tornin a obrir. El 90% dels hotels del barceloní passeig de Gràcia ja estan “plenament operatius”, ha explicat l’Associació d’Amics del Passeig de Gràcia.

A Catalunya, però, el sector també confia molt en el turisme interior i un dels revulsius serà, aquest divendres, la fira B-Travel a la Fira de Montjuïc.

LA FRASE

És un error de la diplomàcia espanyola que els britànics ens hagin posat a la llista groga
Martí Sarrate
president d’acave i de la fira b-travel de turisme

LA DATA

11.06.2021
Obre
al pavelló 8 de la Fira de Barcelona, a la plaça Espanya, el Saló B-Travel amb totes les propostes per fer vacances.

 

El Punt Avui, 07.06.2021