6.000 cantaires competiran a Calella pel “Sing for Gold, World Coral Cup”

Calella acollirà del 13 al 22 de maig del 2022 la primera edició del festival “Sing for Gold, World Coral Cup”. Un concurs on participaran 200 corals i més de 6.000 cantaires que lluitaran pels guardons de bronze, plata i or, i per escalar posicions en el rànquing mundial del cant coral. Aquest matí l’alcaldessa, Montserrat Candini, i el del representant d’Interkultur, Marc Moreno, han estat els encarregats de signar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Fundació pels anys 2022 i 204. El campionat mundial de cant coral se celebrarà de forma bianual i s’anirà alternant amb el festival “Canta al Mar”.

coral cup

El maig del 2022 Calella rebrà la visita de cors dels cinc continents que competiran per la medalla de bronze, pla i or; uns guardons que els donaran punts per escalar posicions la classificació mundial del Música Mundi. Els concerts es faran en equipaments culturals com la Sala Mozart o l’auditori de Can Saleta, però també a la capella de Santa Julita, l’església i a totes les places de la ciutat. Marc Moreno, director relacions internacionals d’Interkultur, ha explicat que és un format que s’assimilarà molt al “Canta al Mar”, però amb la particularitat que les corals hauran de competir per l’or.

On és la diferència entre un esdeveniment lúdic amb un diploma i el Sing for Wolrd? Doncs bé, amb aquest concurs els cors hauran de lluitar pels premis i poder escalar posicions en el Musica mundi. És un goig per mi, poder avui anunciar això i més en les èpoques que estem patint tan complicades per la cultura.

L’esdeveniment se celebrarà cada dos anys i s’anirà alternant amb el “Canta al Mar”. Segons l’organització el festival, de moment, compta amb el vistiplau d’un total de 90 països del món i es farà a Calella els anys 2022 i 2024. Moreno ha exposat que és un festival fet a mida per a la ciutat. 

Això no és fruit d’un dia. És fruit de molt d’esforç i treball. Hem fet molta feina i hem comptat amb el suport de cancellers de la música de 90 països. Hem fet preguntes i a tothom els hi ha semblat bé tirar endavant amb aquesta nova competició.

L’alcaldessa s’ha mostrat optimista d’anar recuperant de mica en mica la normalitat. Ha exposat que porten molt temps treballant en aquest projecte i que la voluntat inicial era poder-lo dur a terme aquest 2021, però que a hores d’ara la situació sanitària global ho ha impossibilitat. Candini ha refermat l’aposta del consistori per la cultura i la internalització de la ciutat amb aquest nou concurs mundial.

Sempre hem cregut que aquestes dues potes; esportiva i cultural, donen un valor afegit a la ciutat. No només per la quantitat de persones que ens visiten sinó també per la seva procedència. És una finestra del que és Calella com a municipi turístic.

L’executiu de Candini preveu que l’esdeveniment també ajudi a la desestacionalització de la temporada i a la generació d’economia productiva per la ciutat. L’Ajuntament destinarà una partida de 40.000 euros per a l’organització del festival.

Pel que fa a l’altre esdeveniment que organitza Interkultur el “Canta al Mar”, han confirmat la seva intenció de poder-lo celebrar aquest mes d’octubre amb la participació de 1.500 cantaires.

Ràdio Calella, 28.05.2021