L’oferta turística del Maresme i la Selva es promociona a Fitur (Madrid)

Fitur és la primera gran fira internacional que es fa presencialment després de la pandèmia. Els assistents han de dur mascareta i haver-se realitzat un test d’antigen abans d’entrar al recinte. Tot i que tindrà una afluència menor que altres edicions, Fitur espera reunir 5.000 participants de 55 països.

https://www.radiomarina.com/wp-content/uploads/2021/05/foto_3800852.jpg

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, s’ha mostrat “esperançat” amb la campanya turística d’aquest estiu i ha confiat a “recuperar una part important de la despesa i dels turistes” que es van perdre l’any passat en relació amb el 2019. “Tenim indicis que, si bé l’any 2021 no arribarem al 2019 perquè va ser un any de rècords, sí que esperem recuperar-ne una bona part”, ha dit Tremosa en una atenció als mitjans. Des de l’estand de Catalunya, el conseller ha reiterat que estima que enguany Catalunya podria recuperar la meitat de la despesa turística de fa dos anys.

Maresme

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme participa a Fitur, la Fira Internacional de Turisme que se celebra del 19 al 23 de maig a Madrid.

El president del Consorci, Joaquim Arnó, destaca que “estar present a Fitur implica estar als focus més mediàtics i més importants del turisme a l’Estat espanyol. És una bona oportunitat per tenir presència amb els operadors, els turoperadors i a les representacions institucionals d’arreu de l’Estat. Evidentment, també una possibilitat importantíssima, i més després de la pandèmia, per poder vendre la nostra marca turística”.

El president del Consorci afirma que és “una oportunitat que no podem perdre i que ens presenta unes expectatives importants de captar nous clients, però també de mantenir els que tenim”. El Consorci participa a l’estand de Catalunya, concretament al mostrador sota la marca Costa Barcelona de l’espai “Barcelona és molt més” de la Diputació de Barcelona.

Alguns municipis de la comarca també s’han promocionat a Fitur. Són Santa Susanna i Calella, poblacions turístiques que també busquen donar-se a conèixer tant al client nacional com a l’internacional.

Comarques de Girona

En la primera edició de la fira en temps de pandèmia, els agents i els operadors turístics espanyols i internacionals s’acosten als espais de la Costa Brava i el Pirineu de Girona per interessar-se en activitats, estades i serveis turístics relacionats amb la cultura, l’enogastronomia i el benestar. Alhora, volen conèixer les mesures anti-COVID‑19 que han adoptat les destinacions i les empreses turístiques per acollir visitants i clients de manera segura en la segona campanya d’estiu durant la pandèmia. Com a novetat, i seguint l’estratègia per la digitalització que segueix el Patronat de Turisme, els materials promocionals han estat digitalitzats i es poden descarregar a través d’un codi QR

Jaume Dulsat, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, assisteix a FITUR i remarca: «Enguany és més important que mai la nostra presència en aquesta fira per copsar l’interès dels agents i els operadors turístics espanyols i internacionals per la nostra destinació de cara a temptejar com serà la propera temporada d’estiu». Dulsat considera fonamental agilitzar i estendre la vacunació a tota la població per tal de recuperar la salut i l’economia i generar confiança i seguretat en els turistes.

Segons dades de l’Observatori del Departament d’Innovació Turística de la Fundació Eurecat, l’any 2020 la demarcació de Girona va rebre 3.346.055 turistes (un 57,7 % menys que l’any 2019), que van generar prop de 10.037.448 pernoctacions (un 61,2 % menys que l’any 2019).

Per mercats de procedència dels visitants, a la Costa Brava el mercat català (amb 1,6 milions de turistes) va ser el primer mercat per a la destinació. En segona posició se situava el francès (amb 393.820 turistes), i en tercera posició, el de la resta de l’Estat (amb 385.015 turistes). Al Pirineu de Girona el nombre de turistes per mercats va confirmar el pes del mercat català (amb 491.179 turistes), seguit pel mercat de la resta de l’Estat (amb 56.451 turistes).

Durant el cap de setmana, la fira de turisme s’adreçarà al públic general i es divulgaran activitats a l’aire lliure, propostes culturals i enogastronòmiques, així com experiències de benestar de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Ràdio Marina, 21.05.2021