Aquestes són les platges del Maresme amb Bandera Blava

El Maresme compta amb un total de 10 platges amb la distinció de Bandera Blava, un guardó que reconeix internacionalment la qualitat de les platges i els ports esportius. Aquest dimarts, dia 11,  l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) ha donat a conèixer quines platges rebien o renovaven la distinció

En concret, les platges amb Bandera Blava són les de Malgrat Centre i De l’Astillero (Malgrat de Mar); Pescadors i La Riera (Pineda del Mar); Garbí (Calella); Les Barques (Sant Pol de Mar); Canet (Canet de Mar); Dels Tres Micos (Caldes d'Estrac); Ocata i El Masnou (El Masnou).

A banda, hi ha un total de quatre ports del Maresme que han rebut la distinció de Banera Blava. Es tracta dels ports d'Arenys de Mar, El Balís (Sant Andreu de Llavaners), Consorci Port Mataró i Port Masnou.

Platja dels Tres Micos a Caldes d'Estrac. Foto: Caldetes.cat

Platja dels Tres Micos a Caldes d'Estrac. Foto: Caldetes.cat

Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i, als ports, una excel·lent gestió ambiental. L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric.

Catalunya compta aquest 2021 amb 119 banderes blaves que reconeixen internacionalment la qualitat de les platges i els ports esportius. El jurat internacional Bandera Blava 2021 ha distingit 97 platges, 31 a la demarcació Barcelona, 29 a Tarragona, 26 a Girona, i 11 a les Terres de l’Ebre. Aquesta xifra suposa 2 platges més que l’any anterior. Pel que fa als ports esportius, se n’han distingit 22, un menys que l’any passat. Del total, 8 se situen a Girona, 8 a Barcelona, 4 a Tarragona i 2 a les Terres de l’Ebre. Tots els ports que s'han presentat per obtenir el guardó l’han obtingut.

Càpgros.Com