Així queden les restriccions a partir del 9 de maig

A lesSense toc de queda ni confiament perimetral de Catalunya, però amb trobades de màxim sis persones i els restaurants oberts fins a les 23h.

A les 23:59 hores de dissabte, dia 8, decaurà l'estat d'alarma. Així, a partir del diumenge també s'acabarà el toc de queda i el confinament perimetral de Catalunya, tal i com ha anunciat aquest dimarts la Generalitat. Això sí, el Govern en funcions mantindrà la limitació màxim de sis persones a les trobades, sempre i quan el TSJC ho avali. La resta de restriccions contra la Covid ja anunciades, com ara la reobertura de la restauració fins a les 23 hores, i les que estan en vigor, se segueixen mantenint.

Així queden les restriccions a partir del 9 de maig

El final de l'estat d'alarma comporta també l'acabament de diverses de les mesures més restrictives contra la Covid, entre les quals hi figuren el toc de queda nocturn, que s'aplicava de 23h a 6h, i també la impossibilitat de sortir dels límits de Catalunya sense un motiu justificat.

Però hi ha altres limitacions que el govern català té previst, com la del màxim de sis persones a les trobades. Per poder aplicar aquesta mesura ja diumenge, portarà la proposta entre demà i demà passat al TSJC per rebre'n l'aval. De moment, l'executiu en funcions s'esperarà per crear més instruments jurídics per aplicar noves mesures -que ara no troba urgents-, via decret llei o les "fórmules" necessàries per "no crear confusió", segons ha argumentat el vicepresident del Govern, Pere Aragonès.

Per tant, a partir del diumenge dia 9 de maig, les restriccions que s'imposen queden de la següent manera.

 • Sense toc de queda nocturn: torna a estar permesos els desplaçaments i la circulació pel carrer entre les 22 i les 6 h.
 • Supressió del confinament perimetral de Catalunya: llibertat de moviment pel conjunt de Catalunya, i d'entrada i sortida a la Comunitat Autònoma
 • Trobades de màxim sis persones (si ho aprova el TSJC)
 • Bars i restaurants oberts fins a les 23h ininterrompudament. Aforament interior del 30%, sense límit en terrasses (distància mínima de 2 metres entre taules). 4 comensals per taula si no són grups bombolla
 • Comerç minorista i centres comercials oberts amb aforament del 30%
 • Educació: ESO, Primària, Infantil, Batxillerat i cicles formatiu amb presencialitat plena; universitats amb presència simultània d'un màxim de 30% de l'alumnat
 • Extraescolars: fins a un màxim de 6 alumnes per aula 
 • Activitats culturals: aforament al 50% i un màxim de 500 espectadors per actuació o sessió.
 • Equipaments i clubs esportius: aforament del 50% tant a l'aire lliure com en espais tancats, incloses les piscines.
 • Parcs i jardins públics i àrees de joc infantils: oberts al 50%
 • Parcs d'Atraccions: reoberts des de dilluns 3 de maig
 • Salons de joc, casinos i sales de bingo: aforament del 30% i màxim de 100 persones (250 si es compleixen les condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades).

Capgròs Comunicació 04.05.2021