Bars i restaurants podran servir sopars a partir del 9 de maig

El dia 9 de maig bars i restaurants podran servir sopars un cop finalitzi l’estat d’alarma. Així ho ha aprovat el Procicat aquest matí. Els sopars s’autoritzen fins a les 11 de la nit tant en interiors com en exteriors i amb l’aforament vigent del 30%. Des del 20 de desembre, fa més de quatre mesos, que aquests establiments no poden obrir més enllà de les 17 h de la tarda. El que encara no està clar és si el toc de queda es podria allargar fins a les 11 de la nit. Tot això quan falten deu dies pel final de l’estat d’alarma, previst pel 9 de maig, que farà decaure el toc de queda i el confinament de tot Catalunya.

restaurant 2

Així ho ha anunciat la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, durant la roda de premsa posterior a la reunió tècnica del Procicat. 

En aquesta resolució a partir del 9 de maig entra l’obertura continuada de la restauració fins a les 23 hores, amb les mateixes condicions que fins ara. També es permet a partir del dia 10 la reobertura dels parcs i fires d’atraccions. Aquestes són algunes de les modificacions que farem a partir del 9 de maig. D’altres encara estem estudiant com queden amb la finalització de l’estat d’alarma, com pot ser el toc de queda o el confinament perimetral.

Pel que fa al gruix de les mesures, continuaran vigents una setmana més, fins a la setmana del 10, amb petites obertures com la dels parcs infantils que no hauran de tancar-se a partir de les 20 h. Fa set dies es va posar fi al confinament comarcal, es va permetre l’obertura dels bars i restaurants dels centres comercials i es va eliminar el límit de bombolles en les reunions socials. També es van recuperar les classes al 100% de la presencialitat a Batxillerat i cicle formatius.

De fet pel dia 10 de maig, el govern català està estudiant ara com blindar totes les restriccions que vol mantenir i que hauran de ser ratificades des de llavors pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) si afecten els drets fonamentals.

Rádio Calella, 30.04.2021