L’IRONMAN de Calella 2021 serà la triatló més gran del món amb 6.500 atletes de 85 països

Calella i IRONMAN allarguen la seva relació fins al 2023. L’alcaldessa, Montserrat Candini, i el director regional d’EMEA, Agustí Pérez han oficialitzat el conveni de col·laboració posant un èmfasi especial a la prova que se celebrarà a l’octubre d’aquest any.

 

https://www.radiomarina.com/wp-content/uploads/2020/10/ironman-1.jpg

La principal novetat que presenta la competició en aquest 2021 és que la IRONMAN Barcelona – la prova més llarga – i l’IRONMAN 70.3 Barcelona – que suposa la meitat de l’anterior – se celebraran a la vegada. Aquest fet suposa que durant la prova, 6.500 atletes de 85 nacionalitats diferents estaran realitzant el triatló, convertint-lo en la prova més gran del món.

Candini celebra que Calella es converteixi, un cop més, en una “finestra al món. L’IRONMAN no només ens ajuda a enfortir la cultura de l’esport, sinó que contribueix a transformar la ciutat. Enguany, Calella podrà arribar a les 20.000 nits d’hotel, tenint en compte que els 6.500 atletes pernocten una mitjana de 4 dies. Per tant, el comerç, la vida social i el teixit esportiu s’enforteixen cada cop que Calella acull aquesta competició de primer nivell mundial.

La pandèmia per COVID-19 va fer que la prova se suspengués l’any 2020. Es per això que per Agustí Perez “la prova d’aquest any és doblement especial. Calella compta amb tot allò que els nostres atletes necessiten. I el nostre compromís és oferir una prova segura i que compti amb totes les mesures. Es duplicaran espais i els corredors de la prova llarga mai coincidiran amb els de la mitja a l’hora de canviar d’escenari i modalitat”.

La relació entre Calella i l’Ironman s’estén des del 2014, i quan acabi el conveni de col·laboració signat aquest matí, la ciutat haurà acollit la prova en 8 edicions diferents. A l’any 2019, l’última que es va celebrar, l’impacte que va generar va ser de grans magnituds.

L’IRONMAN 2019 va generar 20 milions d’euros a la ciutat

Al 2019, l’IRONMAN Barcelona i l’IRONMAN 70.3 Barcelona es van celebrar en dates diferents. Entre les dues proves, van visitar la ciutat 6.600 atletes de 90 nacionalitats diferents. L’impacte econòmic que es va generar a Calella entre ambdues proves va ser de 20 milions d’euros.

Els atletes van portar una mitja de 2 o 3 acompanyants; aquest fet va fer que el sector hoteler, de la restauració i el comerç creixessin de manera exponencial.

Ràdio Marina, 07.04.2021