Turista català a l’espera del visitant estranger

L’obertura del confinament comarcal ha retornat l’esperança al sector turístic després d’uns mesos amb un nivell d’activitat pràcticament inexistent. “La situació que tenim no és la que necessitaríem, però és un pas endavant”, afirma el director general de Turisme, Octavi Bono.

https://www.radiomarina.com/wp-content/uploads/2021/03/foto_3774425.jpg

Les “ganes de viatjar” del mercat català s’han traduït en un augment de les reserves, especialment a cases rurals i allotjaments ubicats a zones de l’interior de Catalunya i d’alta muntanya. Moltes d’aquestes reserves estan previstes per Setmana Santa. A l’impacte del coronavirus en el sector turístic, aquest any s’hi suma una Setmana Santa “avançada”, compresa entre finals de març i principis d’abril. “Al sector de la neu li va molt bé perquè pot garantir millors condicions per a la pràctica de l’esquí, però a les zones del litoral fa molt llarg el període entre Setmana Santa i l’activació de cara a l’estiu de mitjans de maig”, explica Bono.

A la costa, no n’hi ha prou

La nota amarga, però, la porten les destinacions centrades en un públic més internacional, com ara Lloret de Mar. En aquest cas, el president del Gremi d’Hotelers, Enric Dotras, ha assegurat que només obrirà un 10% dels hotels del municipi i els que ho facin seran “hotels familiars”, majoritàriament. El principal motiu és que Catalunya manté en vigor el confinament perimetral i això impossibilita l’entrada de turistes d’altres països i també de fora de Catalunya. Dotras ha reclamat a les administracions garantir l’accés d’aquells qui portin una PCR negativa o un certificat de vacunació.

A la costa del Maresme, la majoria d’hotels estan tancats i l’arribada massiva del turisme de proximitat encara haurà d’esperar. En un any normal, la temporada d’aquesta zona comença per Setmana Santa i mai ho fa amb tots els establiments oberts.

Ràdio Marina, 19.03.2021