Hotels de Calella tornen a obrir les portes per acollir a l’organització i equips de la Volta Ciclista a Catalunya

Durant aquesta edició de la Volta Ciclista a Catalunya a causa de les mesures de protocol sanitari s’allotjaran un màxim de 5 equips per hotel, el que ha fet que augmenti la demanda de planta hotelera per part de l’organització que aquest any a més ha decidit instal·lar-se a Calella durant l’Etapa-2, el contrarellotge de Pla de l’Estany (Banyoles) del 23 de març, així com el dissabte 27 que se celebra l’Etapa-6 Tarragona-Mataró, això sumat al desplaçament de l’organització a la ciutat un dia abans de la celebració de l’etapa calellenca provocarà un augment important de pernoctacions a Calella aquesta edició 2021 respecte a les edicions anteriors. L’organització de la Volta ha intentat allotjar el màxim d’equips a Calella, però  l’augment de demanda de planta hotelera i les exigents i necessàries mesures de protocol sanitari que fan que els equips havien de mantenir un aïllament els uns dels altres tot i allotjar-se en el mateix hotel, ha provocat l’allotjament d’alguns equips a hotels de poblacions properes.

 https://www.radiomarina.com/wp-content/uploads/2020/10/Volta-2019-1.jpg

Bombolla de carrera

L’arribada de l’organització s’avança un dia a com s’havia fet en edicions anteriors  i arribaran el dissabte 20 de març per així crear una bombolla pròpia i evitar al màxim els contagis. Tot el personal de l’organització de la Volta, així com a col·laboradors i periodistes es faran proves PCR com a màxim tres dies abans de l’inici de la prova. Es tancarà l’accés a la sortida i la meta per evitar aglomeracions i el contacte dels ciclistes amb els aficionats, que tampoc podran accedir a la zona d’aparcaments dels autocars i cotxes de carrera a on tradicionalment el públic accedia en edicions anteriors a fer fotografies i conèixer als ciclistes, ja que es crearà una bombolla de carrera similar a la del Tour o la Vuelta.

100 edicions de la Volta

La Volta ciclista a Catalunya que va disputar la seva primera edició l’any 1911 l’any passat havia de celebrar la seva edició número 100 a Calella, però per culpa de la COVID-19 es va haver d’ajornar fins aquest mes de març. Des de l’any 2012 i gràcies a l’esforç de l’Ajuntament de Calella se celebra a la ciutat aquesta primera etapa amb sortida i arribada, un esdeveniment esportiu de primer nivell que representa un gran impacte mediàtic i també econòmic. El sector hoteler es mostra optimista davant la celebració de la Volta símbol d’una tornada a la normalitat en el calendari d’esdeveniments que acull tradicionalment Calella i formen part del seu atractiu com a destinació turística.

Ràdio Marina, 17.03.2021