Els hotelers esperen poder obrir hotels a l'estiu i poder salvar la temporada 2021

El president dels hotelers pinedencs, Albert Buch, ha dit que «l'estiu passat va tenir molt poca ocupació, i tot i que va començar amb estrangers van acabar amb turisme de proximitat» i les baixes ocupacions han generat «pèrdues importants, i el 2021 no es presenta bé a hores d'ara». Albert Buch ha dit que «actualment no hi ha reserves». Ha afegit que el 2019 va ser molt bon any, i el 2020 encara tenia millors expectatives, però al mes de març «es va aturar tot». Ha fit que «l'estiu passat va ser desastrós i aquest any hi ha molts dubtes i ningú sap encara què farà o si obrirà». També ha dit que «actualment els turistes reserven però no paguen fins que no arriben a la destinació i per això tothom està esperant a última hora».

L'any 2020 alguns hotels de Pineda ni tan sols van obrir, com és el cas de l'Hotel Mercè o també l'Hotel Promenade, entre altres, que es van mantenir tancats tot l'estiu.

 

1
Pàgina www.visitpineda.com 
El president dels hotelers pinedencs també ha dit que «el sector no rep ajuts ni reduccions d'impostos i «hi ha molta preocupació». Ha afegit que «els pocs ajuts que hi ha només ha servit per ajudar al personal» i algunes situacions familiars són molt delicades. També ha dit que cal tenir present «que el turisme és un dels primers sectors econòmics i se'n deriva molts llocs de treballs en molts sectors». Ha dit que «moltes empreses han hagut de plegar».


Ràdio Pineda, 16.02.2021

Economia