Els comerciants, càmpings i hotelers de Malgrat de Mar llancen un missatge conjunt d’optimisme

Els tres col·lectius allarguem la mà a l’Ajuntament per emprendre la recuperació econòmica.

En un comunicat conjunt diuen:

“L’any que encetem ens proposa al sector comercial i turístic de Malgrat de Mar reptes majúsculs que haurem d’afrontar conjuntament amb tots els agents implicats en llurs àmbits, incloent-hi les administracions locals i les supramunicipals, si volem recuperar part del terreny perdut durant el 2020.

https://www.radiomarina.com/wp-content/uploads/2021/01/MALGRAT-DE-MAR.jpg

Els efectes devastadors del coronavirus són a bastament coneguts i encara n’estem patint les seves conseqüències: confinaments territorials, restriccions horàries al comerç i a la restauració, ERTOs forçosos per manca d’activitat, tancament de negocis… en definitiva, una aturada general de l’activitat que està repercutint molt negativament en una part molt important del teixit social i econòmic de Malgrat de Mar.

El paper de l’Administració ha estat sovint erràtic i la sensació d’improvisació -comprensible a l’inici de la pandèmia, però inacceptable a hores d’ara- ha provocat confusions que ens podríem haver estalviat. És de cabdal importància que la comunicació de les administracions amb el sector privat, ja sigui per anunciar restriccions en mesos de contagi o per revertir-ho en mesos de desescalada, sigui clara, directa i efectiva.

Malgrat tot el que acabem d’exposar, les dificultats que hem hagut de superar els últims mesos, el desgast acumulat i els esforços que seguirem fent els pròxims mesos, l’Associació de Comerciants, i els hotels i càmpings de Malgrat de Mar volem transmetre un missatge d’optimisme i il·lusió. Estem convençuts que superarem aquest impàs nefast que ha provocat el coronavirus i tornarem a apujar la persiana i a obrir els nostres establiments amb ganes de recuperar el terreny perdut i amb més empenta que mai.

L’esforç conjunt per disposar de tot el talent de les nostres empreses i treballadors, les associacions locals i el consistori és imprescindible per reactivar l’economia municipal tan aviat com la situació ho permeti. Volem ser partícips de les taules de treball que es creïn per contribuir a la recuperació dels sectors productius i estem disposats a fer de catalitzadors de l’embranzida que necessitarà Malgrat de Mar un cop la pandèmia estigui controlada.

Després d’una greu crisi sempre s’obren períodes d’oportunitat i aquest cop no ha de ser diferent: tenim una ocasió immillorable per, mentre seguim resistint els estralls de la Covid, preparar-nos per encarar el futur amb audàcia i determinació.

Per tot això, emplacem a l’Ajuntament de Malgrat de Mar que prengui aquesta mà estesa que oferim i ens posem a la seva disposició per aportar els nostres coneixements i recursos a l’hora de traçar les estratègies que ens permetran encarar el futur amb esperança i decisió.

Som gent resilient; Malgrat de Mar és un poble resilient, i junts ens en sortirem! ”

Ràdio Marina, 21.01.2021