Partits i agents econòmics es comprometen a treballar plegats per revitalitzar el comerç calellenc

Aquesta setmana s’ha celebrat la reunió de constitució de la Taula de Comerç a la qual hi participen els partits del Govern i de l’oposició de l’Ajuntament de Calella, l’associació de comerciants Calella Centre Comercial, l’ATC, el Gremi d’Hostaleria i la PIMEC. Té per objectiu dissenyar accions conjuntes per dinamitzar les activitats econòmiques del municipi.

WhatsApp Image 2020-10-28 at 16.25.09

El president dels comerciants, Josep Maria Gallart, confia en el treball de la taula, celebrant la bona predisposició que van demostrar tots els integrants en la reunió telemàtica de principis de setmana. Gallart reclama unió i treball conjunt al marge de colors polítics tenint en compte els moments d’extrema complexitat que s’estan visquent a nivell econòmic per la pandèmia.

Son moments delicats, d’urgència, i els vaig demanar que siusplau remem tots en la mateixa direcció. No entrem en temes polítics, ara és el moment de remar tots a una i buscar solucions. La primera impressió va ser força positiva, veurem en les pròximes reunions.

El president de l’associació de comerciants ha assegurat que a la Taula de Comerç hi defensarà els interessos de tot el sector, siguin o no establiments adherits a Calella Centre Comercial.

Ha concretat algunes de les reivindicacions que hi ha ha plantejat d’entrada: dividir el pagament de la taxa d’escombraries comercials en diferents quotes o mantenir les bonificacios per a la taxa d’ocupació de la via pública. També ha avançat l’acord amb Gestvia perquè els clients de les botigues de Calella tinguin descomptes per aparcar a la zona blava.

Alguns acords amb Gestvia perquè els clients vinguin a Calella, que serà molt positiu, però preferia que ho expliquéssin ells. Es va tancar en una reunió anterior a la Taula de Comerç.

L’alcaldessa de Calella, que també ha posat en valor la bona predisposició dels integrants de la Taula de Comerç, s’ha compromès a fer un seguiment de les propostes que s’hi exposin amb l’objectiu de potenciar el sector.

Esquerra voldria que la taula s’obrís a representants sindicals i empresaris no associats

El cap de l’oposició a l’Ajuntament de Calella, el republicà Xavier Ponsdomènech, coincideix amb l’alcaldessa i el president dels comerciants en fer una valoració positiva dels resultats de la primera reunió de la Taula de Comerç. També destacant la disposició de totes les parts a treballar per assentar les bases de la recuperació a la que obliga la crisi per la pandèmia.

Amb tot, Ponsdomènech lamenta que l’espai no sigui més representatiu.

Trobem a faltar representants del món sindical i ens hauria agradat donar la possibilitat de convocar-hi comerciants que vulguin tenir informació de primera mà de les reunions de la taula de treball.

Des d’Esquerra s’assegura que tindran una actitud vigilant perquè el treball de la taula es mantingui i no caigui en l’oblit. La pròxima trobada està agendada per a finals de novembre, però Ponsdomènech s’ofereix a fer-ne de forma més periòdica.

El partit ha donat a conèixer les 10 propostes que hi han presentat. Una d’elles és donar continuïtat al pla de l’Eix Sant Jaume i també que es creï una targeta de fidelització.

Crear una targeta de fidelització de Calella, no només per a comerços sinó per a la restauració, serveis, etc; perquè cada euro que es gasti tingui un petit reintegrament en metàl·lic.

Des d’Esquerra estan oberts a qualsevol ciutadà que els vulgui a fer arribar propostes.

Ràdio Calella, 29.10.2020

Societat