Jordi Mestre substituirà a Jordi Clos al capdavant del Gremi d’Hotels de Barcelona

Després de 20 anys a la presidència del Gremi d’Hotels de Barcelona (GHB), Jordi Clos ha decidit no presentar la seva candidatura a la reelecció. Tal com ha pogut contrastar Comunicatur de diferents fonts, tot indica que el substitut serà Jordi Mestre, president executiu de Selenta Group i vicepresident del FC Barcelona.


El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme  ha creat “La increïble guia de la iaia del Maresme”

una publicació il·lustrada amb mapes de 10 rutes que recorren els 30 municipis del Maresme. La Coia, més coneguda com la iaia del Maresme, és l’encarregada d’explicar a les famílies les diverses rutes del territori, des de Tordera fins a Montgat, amb els seus principals atractius turístics: castells, búnquers, cases modernistes, platges, turons i boscos, museus i festes populars, gastronomia, entre d’altres. L’acompanya en Picotet, un ocell que complementa les explicacions de la Coia amb alguns detalls curiosos que sorprendran a tothom qui ho llegeixi. Aquesta publicació és un projecte innovador i pioner en l’àmbit de promoció turística que pretén apropar el territori a aquelles persones que encara el desconeixen o que coneixen una petita part dels seus meravellosos racons.


Crisi turística? Quina crisi?

Aquesta setmana hem sabut les dades de turisme del mes d’octubre. I és curiós, perquè en certa manera trenquen amb la idea del que ha estat el sector enguany. Si demanem a la gent què en sap, d’aquesta qüestió, ens dirà que no ha estat un any gaire bo, que no han vingut tants turistes, perquè molts dels que havien vingut aquests últims anys i que ens havien ‘prestat’ països problemàtics per raons de seguretat, com Turquia i Egipte, han tornat a les seves destinacions anteriors, una vegada sembla que s’hi ha tranquil·litzat la situació. I ens hem quedat amb aquesta idea, sense pensar, per exemple, que l’any passat, a Catalunya, hi va haver un volum rècord de turistes estrangers i un rècord de despesa.


Barcelona reunirá en abril a los hoteleros del mundo contra los ilegales

El Gremi d’Hotels de Barcelona ha participado los pasados 18 y 19 de noviembre en Nueva York en un encuentro con las principales asociaciones hoteleras de diferentes ciudades del mundo, para luchar contra los graves perjuicios que ocasiona el alojamiento turístico ilegal. Las entidades han aprobado que la próxima reunión se celebre en Barcelona los días 28 y 29 de abril de 2019.


Calella ha compartit l’experiència local com a destinació turística intel·ligent en un congrés a Barcelona

Ha estat la primera participació local a l’esdeveniment organitzat per la Càtedra de Turisme, Hostaleria i Gastronomia de la UB, que ha reunit més de 250 professionals i acadèmics del sector per abordar les principals tendències en turisme intel·ligent. El responsable de Comunicació 2.0 de l’Ajuntament de Calella, Ferran Muñoz, va ser l’encarregat de presentar el projecte local i les accions per implementar l’ús de la tecnologia de forma innovadora, intel·ligent i sostenible.


El turisme a la comarca del Maresme. Cap a on anem?

La comarca del Maresme és una franja costanera allargassada, situada entre la Costa de Barcelona, la Serra de Marina, la serralada Litoral i el Parc del Montnegre i el Corredor que conserva un paisatge muntanyós sorprenent, a tocar de la Mediterrània, entre Barcelona i la Costa Brava. Rica en tradicions, gastronomia i patrimoni, s’ha convertit des de fa més de 50 anys en una destinació turística internacional, gràcies, entre d’altres, al seu clima excel·lent durant tot l’any.


Calella reforça la seva promoció en el mercat de turisme esportiu xinès   

La ciutat de Calella rep la visita d’una desena d’operadors del mercat xinès especialitzats en turisme esportiu i participa en un workshop organitzat per l’Agència Catalana de Turisme


Calella busca consolidar el turista británico en la World Travel Market

En la feria de Londres, Calella ha presentado productos como la gastronomía, el cicloturismo, rutas y eventos culturales y deportivos dirigidos a captar el turista británico más activo. Del 5 al 7 de noviembre, Calella ha estado presente en la World Travel Market de Londres, una de las ferias de ámbito profesional más importantes de la industria turística a nivel internacional. Un año más, la ciudad del Maresme ha participado en el stand institucional de Catalunya bajo la marca turística Barcelona, junto con otros destinos presentes en el mostrador de la Oficina de Promoción Turística de la Diputación de Barcelona.


Cataluña apuesta por la realidad virtual

La Generalitat de Cataluña ha lanzado una ambiciosa campaña de captación de turismo en EE.UU. y lo ha hecho empleando realidad virtual, videojuegos y publicidad luminosa y artística en puntos estratégicos de Nueva York, como Times Square o el barrio Williamsburg, de moda entre los jóvenes neoyorquinos. Y es que Cataluña ha detectado un gran aumento de turistas de EE.UU. en Barcelona y en el resto de la región. En 2015 fueron 621.000 visitantes que gastaron 1,18 millones de euros; en 2016 fueron 864.000 turistas y 1,59 millones; y ya en 2017 fueron 1,1 millón de estadounidenses que se dejaron 2,11 millones de euros.


David Font: “Desestacionalitzar un 20% de l’oferta significa augmentar la productivitat del sector un 30%”

Des de principis de setembre el nou director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) és David Font, que va substituir a Xavier Espasa, que portava set anys al capdavant de l’organisme públic de promoció turística de Catalunya. Al prendre possessió, David Font era alcalde de Gironella (càrrec que conserva) i president del Consell Comarcal i de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. Font rep en exclusiva a Comunicatur quan encara no fa cent dies que és director de l’ACT. És la primera entrevista que concedeix i explica la seva visió del sector i les línies que hauria de seguir.Resistir y no bajar precios: consigna para los hoteleros españoles

El último día de la feria turística en Londres refleja un repunte de optimismo para el año que viene

Los hoteleros españoles deben resistir las presiones de los turoperadores europeos y no bajar los precios para el verano que viene. Por mucha incertidumbre del Brexit que haya o recuperación en marcha de los destinos competidores. Ésta es la consigna que se escuchó este miércoles en los pasillos de la World Travel Market de Londres, en el último día de la feria.


 

Las casas compartidas serán miles de mini-hoteles en negro, dice confecat

El hotelero Santiago García-Nieto ha cumplido su primer año al frente de la Confederación Empresarial de Hostelería y Restauración de Cataluña (Confecat), entidad de la que fue nombrado en octubre de 2017. No ha tenido un arranque fácil y la perspectiva para el año que viene sigue complicada, admite.


Inverteixen 26 milions per renovar un hotel de Lloret

L’hotel Gran Casino Royal de Lloret de Mar (antic Montecristo) serà a partir de l’any que ve l’Azure. Un establiment de l’any 1970 i de tres estrelles serà renovat a fons per intentar convertir-lo en un referent de la modernització de la destinació. Almenys això és el que projecta la cadena H·Top Hotels, amb seu a Palafolls (Maresme). La inversió prevista és de 26 milions d’euros.


 

Les obres de millora del Passeig Marítim de Malgrat costaran 1,5 milions d’euros menys del previst

El Comitè de Govern ha anunciat en roda de premsa que les obres de millora del Passeig Marítim costaran 1.560.791,79 euros menys del previst. L’alcaldessa, Carme Ponsa (JXM), ha explicat que per primer cop l’Ajuntament ha utilitzat l’eina Sobre Digital 2.0, que permet fer una licitació electrònica més objectiva.


Més turistes però menys pernoctacions al setembre

El nombre de pernoctacions als hotels cau el 0,9% al setembre tot i rebre un 1,7% més de clients.


 

Parella (Fires) ressalta el potencial turístic dels territoris vitivinícoles

Entre els quals també hi compta Calella, com a ciutat que forma part de la zona de la DO d’Alella, enguany protagonista destacada del monogràfic de la Fira de Calella i l’Alt Maresme. Aquest és el tema que tanca el cicle dedicat al turisme, que va arrencar recordant-ne els orígens, passejant-se després per ciutats amb identitat, i l’any passat per les Illes Balears. La responsable de Fires de l’Ajuntament de Calella ha posat en valor la singularitat de la mostra calellenca, que continua apostant pel model fira-festival.


Sònia Hernàndez, elegida nova presidenta de l’ATC

Relleva en el càrrec a Isabel Mallol, qui ha liderat l’associació que representa els interessos de l’empresariat turístic calellenc en els últims 10 anys: els de l’allotjament, però també d’altres sectors econòmics vinculats com la restauració i el comerç. La fins ara vicepresidenta de l’ATC fa un pas endavant i n’assumeix la màxima responsabilitat, amb idees noves però mantenint l’objectiu d’esprémer el potencial turístic de la destinació local


EL MARESME ES REAFIRMA COM UN DELS DESTINS TURÍSTICS PREFERITS DURANT L'ESTIU

Segons l'informe realitzat per la Diputació de Barcelona, el Maresme es consolida com un dels destins preferits de l'àrea de Barcelona.


La davallada del turisme a la nostra zona era previsible

Segons el professor de turisme del Tecnocampus de Mataró i de l’Escola Universitària d’Hostaleria i Turisme de Sant Pol, Benet Maimí, qui ha reforçat la crida de la PIMEC d’un turisme de més qualitat.


La transformación digital llega a las oficinas de turismo

Whatsapp y Skype para atender a los viajeros, contenidos digitales, dispositivos auditivos, realidad virtual... 6 septiembre, 2018

  • Las oficinas de turismo son a menudo el primer punto de encuentro entre los visitantes y el destino
  • La Comunidad Valenciana ha convocado la II edición del Premio a la Innovación en la Red Tourist Info
  • Pineda de Mar ha abierto una oficina de turismo digital con el apoyo de Telefónica


La PIMEC diu que la millora de l’economia catalana passa per aconseguir un turisme de més qualitat

Segons la patronal, és la via per allargar la temporada turística i l’estacionalitat de l’economia a Catalunya, en bona part basada a l’activitat turística. És un dels missatges que la petita i mitjana empresa catalana llança després de conèixer les dades d’atur del mes d’agost que constaten una reducció del 4,2% respecte el 2017.


El “procés” passa factura a l’ocupació turística al Maresme

El president del Gremi d’Hostaleria del Maresme ha dit en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV que el sector s’ha ressentit de la situació política catalana, de l’impacte del procés i dels fets de l’1 d’octubre, especialment dels que van tenir lloc a l’Alt Maresme.


 

RECONOCIMIENTO

El Faro de Calella ingresa en el salón de la fama del turismo


Santa Susanna instala un campo de Futbolgof como nuevo atractivo turístico

El Ayuntamiento de Santa Susanna (Maresme) ha tardado más de cinco años en poder recalificar unos terrenos agrícolas en desuso en la finca de Can Rosich, una zona junto a un albergue rural del mismo nombre, a pie de la sierra del Montnegre-Corredor, para instaurar un innovador atractivo turístico familiar en Catalunya, el Futbolgolf.


 

Les pernoctacions en hotels catalans cauen un 6,5% al juliol en relació amb l’any passat 

El nombre de pernoctacions en establiments hotelers de Catalunya van caure un 6,5% al juliol en relació amb l’any passat, segons les dades de conjuntura turística hotelera publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). 

El descenso de la ocupación fuerza a los hoteles a frenar las subidas de precios

. Las tarifas apenas suben o bajan por el deterioro en Canarias y Cataluña
. El retroceso de turistas en Canarias obedece al repunte en Turquía o Egipto


Calella planteja exigir a les tour operadores tolerància zero amb l’incivisme i les drogues

L’alcaldessa Montserrat Candini ha traslladat al cònsol general d’Alemanya a Barcelona la necessitat que les empreses tour operadores del país germànic garanteixin la protecció i la salut dels menors a qui custodien durant les seves vacances. En concret, una de les peticions que li va fer en la reunió mantinguda aquest dijous és avaluar la possibilitat de generalitzat l’obligació que incloguin una clàusula de repatriació per actituds incíviques o pel fet d’estar en possessió de substàncies tòxiques. Un supòsit que algunes agències ja compleixen.


Propostes de rutes de cicloturisme tranquil pel Maresme

El Maresme és un territori que entrellaça el mar i la muntanya en el marc d’una orografia amable, ben diversificada i amb el referent del litoral visible des de totes les contrades. La comarca és també, sens dubte, un espai immillorable per deixar-s’hi perdre, a peu o en bicicleta.


Butlletí d'activitats Agost-2018

Si ets un apassionat/da de la fotografia i del Maresme, fes una foto d’algun racó de la comarca, puja-la als teus comptes d’Instagram o de Facebook i guanya fantàstics premis! Tens fins al 30 de setembre per fer-nos arribar el teu racó preferit!El Maresme es vol consolidar com a destí esportiu de referència arreu del territori

El Maresme potencia la seva aposta per consolidar-se com a destí esportiu de referència arreu del territori . El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha presentat aquesta setmana el projecte Esport i Feina del Maresme. . El projecte, impulsat conjuntament amb la Diputació i el Consell Comarcal del Maresme i executat a través del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme.


 

La ‘Essència del Maresme’ un nuevo atractivo turístico

Que un turista pueda llevarse a casa el placer sensorial que ha vivido en el Maresme durante sus vacaciones, es el objetivo de la nueva fragancia ambiental ‘Essència del Maresme’ que ha lanzado el Consorci de Turisme y que se presentó su presidente, Joaquim Arnó, en el Passi Garden Home de Mataró. Para ello, ha contado con el prestigioso perfumista James J. Boyd, residente y “enamorado” de la comarca.


Calella destina part de la taxa turística a la promoció de l’aeroport de Girona-Costa Brava

Els ajuntaments de les destinacions turístiques de l’Alt Maresme i les comarques de Girona cooperaran en la promoció d’una de les principals portes d’entrada de turistes al territori. I ho faran a partir dels ingressos provinents de la taxa turística. En el cas de Calella, l’acord és per a l’exercici actual del 2018 i els dos següents del 2019 i 2020, i per un import anual de 18.236 euros.


Les Kellys creen un segell de qualitat per als hotels amb bones pràctiques laborals

Les cambreres de pis, les anomenades Kellys, volen premiar amb un segell de qualitat els hotels que tinguin cura de les seves condicions de treball. Aquest dimecreshan presentat la iniciativa al Parlament, pensada també per visualitzar les seves reclamacions; millor salari, però, sobretot, una càrrega de feina assumible.


 

Cancel.lació de Natalie Tours

L’operativa de xàrters de Natalie Tours tanca per sorpresa. L’operador turístic rus més important que opera a Espanya deixa centenars o milers de clients a les costes catalanes i d’altres destinacions que hauran de repatriar-se al seu país d’origen.


 

Els turistes valoren Calella amb un 8 sobre 10

Segons dades publicades a l’informe de la Diputació de Barcelona “Perfil i hàbits dels turistes a Calella 2017” més del 45% dels turistes que visiten Calella repeteixen i ho fan amb acompanyats amb una mitja de 4,2 persones. Així mateix, els turistes enquestats valoren el municipi amb un 8,0 sobre 10 i gairebé el 95% recomanaria el municipi a amics i familiars.


Catalunya afronta l’estiu amb l’expectativa de repetir les xifres rècord de turisme de l’any passat

S’espera una ocupació d’entre el 70 i el 95% malgrat la preocupació pel retorn de mercats competitius com Turquia, Tunísia o Grècia


 

La periodista de la guia de viatges en família ‘Kids Vakantiegids’ visita Calella

La vista s’ha organitzat per donar a conèixer les possibilitats que ofereix Calella en quant a destinació de turisme familiar.


 

El Festival Psycobilly Meeting es celebrarà del 3 al 9 de juliol i torna a la platja dels Pins

El Festival Psycobilly Meeting es celebra a Pineda del 3 al 9 de juliol i enguany torna a la platja dels Pins de Pineda. Anys enrere ja havien ocupat aquesta zona però degut a la manca de permisos, les darreres edicions es van celebrar a Can Xaubet. És l'edició número 26 i el festival està dins les trobades que es fan al Japó i Alemanya d’aquest estil musical, amb un públic jove.


 

Calella s’adhereix al Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella

L’adhesió es va aprovar per unanimitat de tots els partits polítics ahir en la sessió ordinària del Ple Municipal celebrada ahir. Actualment, 15 municipis formen part d’aquest Consorci, entre ells, Alella, Cabrils, El Masnou o Premià de Mar.


 

Pineda estrena dues Vies Braves per a la pràctica de la natació en aigües obertes i el busseig amb tub

Pineda de Mar estrena dues Vies Braves per a la pràctica de la natació en aigües obertes i el busseig amb tub. Les Vies Braves són una xarxa pública d’itineraris marins abalisats i destinats a la pràctica d’activitats esportives, lúdiques i pedagògiques. És un projecte pioner al món que permet promocionar el territori i gaudir explorant el litoral des del mar de forma segura a través d’una xarxa d’itineraris marins paral·lels als camins de ronda de les comarques de Girona i Barcelona.


 

Mallol deixarà la presidència de l’ATC

L’actual vicepresidenta i també empresària turística, Sònia Hernández, es perfila com la seva successora. Isabel Mallol ha confirmat que deixarà la presidència de l’ATC el pròxim mes de setembre després de 10 anys en el càrrec.


Isabel Mallol (Associació Turística de Calella): “Qualitat primer que quantitat”

Aquesta és l’aposta dels darrers anys per potenciar el turisme a Calella. Així ho defineix la Presidenta de l’Associació Turítica de Calella, Isabel Mallol, que avui al programa La Ciutat ha explicat que deixarà el càrrec el mes de setembre. Tot i que encara s’ ha de decidir, de moment, l’empresària i vicepresidenta, Sònia Hernández, es perfila com la seva successora.


 

La Junta Local de Seguretat de Calella prepara la campanya d’estiu

Es va reunir ahir i va estar presidida per l’alcaldessa, Montserrat Candini, qui ha posat de relleu les dades que confirmen una disminució dels fets delictius, un 3% menys en l’últim any. Així mateix, Mossos d’Esquadra i Policia Local van exposar que la resolució dels delictes ha incrementat gairebé quatre punts i mig, i que les denúncies per infraccions a l’ordenança municipal de convivència han baixat un 4%.


Es celebra a Malgrat de Mar la 1a Jornada Gastroturística del Maresme

La 1a Jornada Gastroturística del Maresme es celebra aquest dijous a l'Arxiu Municipal de Malgrat on també hi participa l'Alcalde de Pineda Xavier Amor. Un dels objectius d'aquesta primera jornada és fomentar i potenciar els diferents tipus de turisme que la nostra comarca pot oferir.


Inauguren la Ruta de la Tourdera

El projecte “Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies” neix de la voluntat pública de dinamitzar els recursos naturals, culturals i immaterials vinculats al riu Tordera i la seva conca, mitjançant la vinculació del senderisme i el cicloturisme al voltant d’un curs fluvial tant important com la Tordera i la riera d’Arbúcies, tal i com s’ha fet en altres rius molt importants, com en la “Ruta del Danubi” o la “Ruta del Roina” o, molt més a prop i més petit, amb el “Camí natural de la Muga” a l’Alt Empordà.


 

“La proximitat amb Barcelona i Girona és un al·licient més”

JORDI NOGUERA PRESIDENT DEL GREMI D'HOSTALERIA DEL MARESME

Amb la temporada ja areencada, el president dels hotelers fa una valoració positiva de les perspectives un cop superats els moments dificils derivats de l'1-0 a la comarca.


 

El Maresme va ser una de les principals destinacions turístiques del 2017

Segons una enquesta feta a turistes hostejats al Maresme, el perfil demogràfic va dibuixar una mitjana de 46,64 anys, dels quals un 31,50% eren espanyols i la resta estrangers. Dels turistes nacionals, un 6,03% residia aleshores a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, mentre que el 10,80% venia d’altres punts de Catalunya.


 

El sector turístic del Maresme aposta per promocionar nous productes turístics

El Maresme pot oferir nous productes turístics, mantenint l'esperit de l'anomenat «turista de sol i platja». El Consorci de Turisme del Maresme potencia les accions per millorar l’oferta turística actual.


 

El 47% dels turistes de les destinacions de la província de Barcelona repeteixen visita

Un nivell de fidelització elevat que es constata en l’últim estudi sobre el perfil turístic dels visitants de Barcelona ciutat i entorn durant el 2017. Amb tot, també creix el turista de primera visita, sis punts percentuals més que el 2016, que arriba amb vols de llarga distància.


L’ocupació hotelera pel 70.3 Barcelona creix gràcies a l’increment dels participants internacionals

Un 75% dels triatletes que han competit a la prova de mitja distància de la marca Ironman eren provinents de fins a 79 nacionalitats diferents. La presidenta de l’Associació Turística de Calella (ATC), Isabel Mallol, ha dit en una entrevista a l’Info Migdia que aquest augment dels participants internacionals ha contribuït a assolir uns nivells d’ocupació hotelera molt satisfactoris.


 

Santa Susanna se abre a Polonia, Lituania y Moldavia

Una delegación formada por una quincena de autoridades está de visita en el municipio de Santa Susanna (Maresme). Tras la participación del grupo de percusión Xqt’s Santa Susanna en el Festival Cultural de las Villas Hermanadas con Konin en Polonia, el alcalde de la ciudad de casi 80.000 habitantes, acompañado de miembros de su equipo visita el municipio del Maresme.


 

“S’ha de buscar un turisme sostenible i que generi riquesa”

BENET MAIMÍ CONSULTOR TURÍSTIC I DOCTOR EN ECONOMIA I TURISME
 
Aquest arenyenc (1960), que va ser diputat de CiU durant nou anys i que ara combina la consultoria i la docència a la universitat, avui modera les cinquenes jornades Ocitur al Tecnocampus


Barcelona lucha contra la oferta de pisos turísticos ilegales

El 16 de mayo el TecnoCampus acoge el congreso OCITUR en el que se abordará, entre otras cuestiones, la problemática de pisos turísticos sin licencia


 

La MNTA fa balanç amb 8000 espectadors i 1460 pernoctacions en hotels de Pineda

La Mostra Nacional de Teatre Amateur ha tingut més de 8.000 espectadors durant quatre dies i les companyies teatrals han fet 1460pernoctacions en hotels de Pineda. Com en edicions anteriors, la 16a edició de la Mostra ha comptat amb la participació de companyies i agrupacions teatrals procedents de fora de Catalunya, com Móstoles (Madrid), Alginet (València) i Mauvezin (França). Les dades s'han fet públique avui.


La despesa del turisme estranger continua en nivells de rècord a Catalunya

Durant el primer trimestre de l’any, la despesa total del turisme estranger a Catalunya ha assolit els 3.098 milions d’euros, un 10,4% més interanual, un xifra rècord.


Les platges dels Pescadors i La Riera aconsegueixen novament la Bandera Blava

La Platja dels Pescadors i la Platja de La Riera de Pineda ha estat guardonada amb la bandera blava 2018, segons ha anunciat la Generalitat.

 

Los hoteles piden eliminar cláusulas abusivas en distribución online

La sede del Gremi d’Hotels de Barcelona ha acogido este miércoles una sesión sectorial en el marco del III Congreso de la Micro, Pequeña y Mediana empresa de Cataluña 2018 que organiza Fepime Catalunyapor todo el territorio con más de 20 encuentros sectoriales y territoriales.

El Camí de Sant Jaume ja passa pel Maresme

La Via Marina és la primera ruta de pelegrinatge que recorre la costa mediterrània
El Maresme compta des d’aquest cap de setmana passat amb la primera via del Camí de Sant Jaume que permetrà als pelegrins gaudir de la costa mediterrània. Aquesta ruta uneix Girona amb Barcelona travessant la Costa Brava i el Maresme i pren el nom de Via Marina.


Aumentan los puestos de trabajo en actividades turísticas del Maresme


El Camí de Sant Jaume costaner passarà per Pineda en el seu ramal de costa

El Maresme comptarà properament amb un gran actiu turístic de renom internacional: la posada en funcionament del primer tram per la costa catalana del Camí de Sant Jaume. L’anomenada Via Marina entra a la comarca per Malgrat i arriba fins a Montgat, convertint-se en un traçat únic d’aquest camí de peregrinació que permetrà als visitants gaudir de la costa de la comarca del Maresme amb bona part del seu recorregut al costat del mar.


 

Arriba “Catalunya, Hola Família”

Aquest cap de setmana, l’acció es fa a destinacions de costa i del 18 al 20 de maig a destinacions d’interior i muntanya

L’Agència Catalana de Turisme aposta per la promoció del turisme familiar a 24 destinacions amb dos caps de setmana temàtics centrats en els nens. Els municipis organitzaran més de 150 activitats específiques per a les famílies -des de gimcanes a tallers o una festa ‘Holi’- i més de 220 empreses -del sector de la restauració, hoteler o empreses de lleure- oferiran paquets de descompte o tracte especial a les famílies.


 

 Cap de setmana d’activitats a Calella amb la campanya de turisme “Catalunya, Hola Família”

Del 20 al 22 la campanya de turisme “Catalunya, Hola Família” proposa més de 150 activitats lúdiques i culturals en dos caps de setmana. Les destinacions de costa celebren les activitats des de demà i fins diumenge, i les de natura i muntanya, del 18 al 20 de maig. En total i participen 24 destinacions turístiques.


Dos caps de setmana per descobrir els destins familiars

La iniciativa ‘Hola Família!’ mobilitza les 24 destinacions de turisme familiar amb activitats i descomptes

Les famílies a qui els agrada fer turisme a Catalunya, sigui al mar o a la muntanya, en un càmping o en un hotel, que s’apuntin les següents dates: el cap de setmana del 20 al 22 d’abril i el del 18 al 20 de maig. Són els escollits per promocionar les 24 destinacions de turisme familiar que hi ha a casa nostra (certificades per l’Agència Catalana de Turisme), i per aquest motiu municipis i empreses del sector organitzaran activitats i faran descomptes per tal de donar a conèixer el territori i les seves possibilitats.


Pineda s’ha adherit a la campanya de "Catalunya, Hola família!" amb el personatge Dragut

Pineda s’ha adherit a la campanya de "Catalunya, Hola família!" amb el personatge Dragut. Se celebrarà aquest dissabte i diumenge, 21 i 22 d'abril amb l'objectiu d'adreçar-se a les famílies. Una aplicació permetrà que els visitants puguin descobrir els éssers màgics que s’han associat a les diferents destinacions, similar a la coneguda aplicació de Pokémon Go. En el cas de Pineda hauran de trobar el pirata Dragut i ho podran fer amb diverses activitats lúdiques i culturals relacionades amb la temàtica de pirates. En el cas de Pineda hi participen l'Hotel Promenade, l'hotel Alegria Pineda Splash i el Càmping Sènia Caballo de Mar.


 

Pineda promociona el turisme familiar al B-Travel

Pineda té un any més un stand a la fira de turisme de Barcelona, B-Travel, dins l'espai Costa de Barcelona Maresme. Fins diumenge Barcelona acull una nova edició de la Fira B-Travel, un certamen on hi ha destinacions turístiques d'arreu del món, i la Costa del Maresme té una presència destacada. Pineda hi porta el Baby Center, que farà d'espai singular per mostrar l'oferta turística de la població, segons ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Carme Aragonès, que també ha remarcat que fa cinc anys que Pineda és al B-Travel.


El Maresme participa a la Fira B-Travel

El Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona Maresme estarà present a la nova edició de la Fira B-Travel que tindrà lloc del 20 al 22 d’abril a Fira de Barcelona. La nostra comarca estarà representada per la marca Costa Barcelona i es situarà a l’espai de la Diputació de Barcelona.


 

L’EUHT Sant Pol, planter dels millors professionals del món de l’hoteleria i el turisme

’hotel-escola santpolenca manté l’aposta per la internacionalització un cop complerts els cinquanta anys de la seva posada en funcionament i reconeguda ara com un dels 50 millors centres universitaris del món de l’hoteleria i el turisme. Una trajectòria de prestigi que avui ha analitzat el seu director, Lluís Serra, en una entrevista al programa La ciutat de Ràdio Calella TV. Ha explicat que una de les claus del seu èxit com a institució formativa han estat els propis alumnes. S’enorgulleix que per les seves aules hagin passat xefs amb estrelles de la Guia Michelin, consellers d’empreses turístiques com el Grup Melià o fins i tot responsables d’innovació del Celler de Can Roca.


 

El Camino de Santiago tendrá la primera ruta mediterránea de la Península

  • Recorre la antigua Vía Augusta, unirá Girona con Barcelona pasando por la Costa Brava y el Maresme y se denominará Vía Marina del Camino de Santiago.

El Maresme contará próximamente con un gran activo turístico de renombre internacional: la puesta en funcionamiento del primer tramo por la costa catalana del Camino de Santiago. La llamada Vía Marina entra en la comarca para Malgrat de Mar y llega hasta Montgat, convirtiéndose en un trazado único de este camino de peregrinación que permitirá a los visitantes disfrutar de la costa de la comarca del Maresme y de la belleza de las diversas poblaciones que encontrará a su paso, ya que buena parte de su recorrido es plano junto del mar.


 

“Catalunya, Hola Família!”

Catalunya promou el turisme familiar a 24 destinacions amb dos caps de setmana temàtics amb activitats per a nens.

Els municipis organitzaran més de 150 activitats específiques i més de 220 empreses oferiran descomptes o tracte especial a les famílies.

Entre els municipis que hi participaran hi ha Malgrat, Santa Susanna, Pineda, Calella, Blanes i Lloret.


 

La Setmana Santa obre la temporada turística amb vista a una bon estiu

ls Gremi d'Hoteleria del Maresme xifra en prop del 70%-80% l'ocupació hotelera durant la Setmana Santa a la comarca. Les primeres valoracions eren millors potser el temps ha provocat una davallada en el nombre de reserves. També cal destacar que alguns hotels tenen tancat per reformes, un fet que passa a Pineda però també a Calella entre altres poblacions.


 


El Maresme inaugurarà el 29 d'abril el nou tram del Camí de Sant Jaume

El proper 29 d’abril s’inaugurarà el tram del Camí de Sant Jaume que recorre tota la Costa del Maresme. Es tracta d’un recorregut únic d’aquest camí ancestral que ressegueix tots els quilòmetres de costa de la comarca. La ruta del Camí de Sant Jaume formarà part del projecte global de rutes i senders del Maresme i s'ha demanat finançament als fons europeus FEDER.


 

L’ocupació hotelera per Setmana Santa al Maresme ronda el 90%

Els hotelers del Maresme, atents al temps

Jordi Noguera, president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, ha reconegut que les previsions aquest any venen molt marcades per la climatologia i per l’onada de fred que s’està registrant aquests dies previs a la Setmana Santa.


 

Nuevo récord Guinness por cocinar una tonelada de alcachofas en menos de una hora

Más de doce mil alcachofas han sido necesarias para alcanzar los 1.150 kilos de peso y lograr así el record Guinness a la mayor horneada. Se lo propusieron dos empresas locales de Pineda, Josper y Pura Brasa. La primera especializada en hornos y la segunda en servir alcachofas a la brasa a sus clientes. Pusieron la logística y lo prepararon todo para conseguir hoy una marca única y sin precedentes en todo el mundo.


 

La ocupación hotelera en Semana Santa en el Maresme ronda el 90%

La mayor afluencia se detecta en hoteles de cuatro estrellas | Las previsiones vienen marcadas por la meteorología

Los establecimientos hoteleros de la costa en el entorno de Barcelona estos días están atentos a la información meteorológica sobre la evolución del tiempo para asegurar una mejora de las previsiones de empleo.


 


El Maresme es converteix en la comarca de la província de Barcelona amb més empreses i entitats adherides al segell Biosphere

Un total de 40 empreses i entitats de la comarca reben aquesta identificació atorgada per l'Institut de Turismo Responsable (ITR)


98a edició de la Volta Ciclista a Catalunya

La primera etapa començarà i acabarà a Calella

 La 98a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que es disputarà del 19 al 25 de març, tindrà la millor participació possible amb figures com Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Rigoberto Urán, Warren Barguil o Fabio Aru, entre molts altres.


El Maresme líder en pernoctaciones hoteleras


Las comarcas de Barcelona recibieron 12 millones de turistas en 2017

La demanda ha crecido un 3% respecto a 2016, pese a que frenó tras los atentados terroristas y el tenso otoño político


 

El Maresme, el Baix Llobregat i el Garraf, líders en pernoctacions hoteleres a l’entorn de Barcelona durant el 2017

Ho recull ‘l’Informe de Resultats de l’activitat turística a Barcelona 2017, ciutat i província’, presentat per part de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de la capital catalana.


 

El director general de Turisme afirma que el sector està “camí de la recuperació” després del 17-A i de l’1-O

El director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, ha afirmat que el sector està “camí de la recuperació” després d’un 2017 marcat pels atemptats terroristes del 17-A i pels fets de l’1-O.


La nova web 'visitpineda.com', una oficina de turisme al món virtual

Amb aquestes paraules, l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, s'ha referit a la nova web que s'ha presentat en un acte aquest dilluns a la tarda al Centre Innova de Pineda. El nou portal turístic, www.visitpineda.com és molt visual i atractiu, inclou informació sobre Pineda, els allotjaments, la restauració i el comerç, així com de propostes d'activitats i experiències.


 

“És aviat per dir si hi haurà davallada del turisme espanyol”

El director general de Turisme afirma que la sensació en molts departaments és que s’ha perdut ritme en el desenvolupament de l’activitat i que si no es corregeix en breu tindrà efectes també en la temporada turística.

Bono creu que és un repte actuar a Barcelona perquè és molt difícil condicionar els fluxos dels visitant.


 

El Maresme és la comarca més internacional de l’entorn de Barcelona pel que fa a l’origen dels visitants

Segons l’Informe Anual d’Activitat Turística de la Destinació Barcelona 2017, el Maresme és, després del Barcelonès, la comarca amb més volum d’activitat turística tant en termes d’oferta com de demanda.


 

Una empresa calellenca presentarà la seva app al Mobile World Congress

Guestmate és l’aplicació que ha desenvolupat la start-up calellenca homònima. L’empresa assistirà aquesta setmana al Mobile World Congress per presentar la seva plataforma, que neix amb l’objectiu d’ajudar al sector turístic a adaptar-se als temps actuals oferint-los canals de relació i de venda amb els seus clients, tant actuals com futurs.


 

La FAGEM gestiona a Pineda i l'Alt Maresme el programa d'inserció laboral 30PLUS

La FAGEM, Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, ha presentat les activitats d'aquest 2018 al Centre Innova de Pineda. Entre les activitats, destaca un programa d'inserció laboral per a persones entre 30 i 45 anys.


Aprovada inicialment l’Ordenança reguladora dels habitatges d’ús turístic

L’Ordenança Municipal reguladora dels habitatges d’ús turístic de Calella va quedar aprovada inicialment a la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament celebrada ahir. Va ser gràcies als vots favorables del PDeCAT, ERC, PSC i ICV i amb les abstencions del PP i de la CUP.


 

Tàndem de Canet i Berga per atraure turisme metropolità

Iniciativa imaginativa la que han posat en marxa els municipis de Berga (Berguedà) i Canet (Maresme) en l’àmbit de la promoció turística. Les dues poblacions comparteixen una prova pilot per atraure visitants de l’àrea metropolitana fora de la temporada d’estiu. La campanya, batejada com a Esplèndid, convida a visitar Canet o Berga entre els dies 26 de febrer i 4 de març, i la despesa que es faci en allotjaments, restaurants, comerços i activitats d’oci quedarà acumulada perquè pugui ser gastada gratuïtament en l’altre poble durant el període comprès entre el 12 i el 18 de novembre.


L’impacte de l’Ironman a Calella, objecte d’estudi al Tecnocampus

Calella ha sigut el tema principal d’una conferència al Tecnocampus. El tècnic de Comunicació 2.0 de l’Ajuntament de Calella, Ferran Muñoz, ha exposat als alumnes del grau de Turisme l’impacte d’esdeveniments esportius en la gestió i promoció de destinacions turístiques, com és el cas de l’Ironman a Calella.


 

Pineda ha participat per tercer any consecutiu al Saló de Vacances de Brussel·les

Pineda ha participat per tercer any consecutiu al Saló de Vacances de Brussel·les amb l'objectiu de promocionar i consolidar el mercat belga.


El futuro del turismo pasa por el patrimonio cultural

La Agència Catalana de Turisme quiere promover un turismo sostenible y arraigado al patrimonio catalán con la proclamación del año del Turisme Cultural en Catalunya


 

El último trimestre de Catalunya empaña el récord de turismo en España

España recibió en diciembre la visita de 4 millones de turistas internacionales, un 0,2% menos que en el mismo mes de 2016, según los datos que ha hecho públicos este jueves el Instituto Nacional de Estadística (INE). El conjunto del Estado recibió en total más de 81 millones de turistas a lo largo de todo 2017, un 8,6% más mientras que Catalunya sigue como comunidad líder con la llegada de más de 19 millones de turistas extranjeros, un 5% más que en el ejercicio anterior.


 

El nombre de turistes supera els 19 milions de persones en el 2017, el 5% més que l’exercici anterior

El nombre d’estrangers que van visitar Catalunya en el conjunt de l’any 2017 va sumar 19.046.720 persones.


 

El Maresme es promociona amb un nou vídeo de Costa de Barcelona-Maresme

Costa de Barcelona Maresme ha creat un vídeo promocional de la comarca del Maresme.


 

El Ple aprova per unanimitat declarar el Psychobilly com a Declaració d'Interès Turístic

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Pineda ha aprovat per unanimitat declarar el Festival Psychobilly com a Declaració d'Interès Turístic. La primera tinent d'alcalde, Carme Aragonès, va explicar que els assistents s'allotgen en un 70% a Pineda i fan una aportació econòmica important al municipi. Alhora, va destacar les dades d'una enquesta de la Diputació que recull el nivell de satisfacció amb la organització del Festival i amb Pineda.


 

Santa Susanna anuncia candidatura per ser seu d’una xarxa europea de rutes en bicicleta

El municipi de Santa Susanna fa un pas més per consolidar una oferta turística més enllà del sol i la platja. Aprofitant que el 2017 va oficialitzar el segell de Destinació Turística Esportiva, aquest matí l’Ajuntament ha anunciat que formalitzarà aviat la candidatura per esdevenir seu de trobada de l’Eurovelo 2018 .


 

El Consorci de Turisme del Maresme presenta el Pla d’Acció 2018 a Arenys de Mar

Entre altres objectius, cal destacar la consolidació del traçat del Camí de Sant Jaume que travessa tot el Maresme i intentar que pugui introduir-se dins el pròxim Xacabeo del 2021.


 

Les pernoctacions hoteleres tanquen el 2017 amb un creixement del 2,7%, tot i un quart trimestre de descensos

Les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) indiquen que en el 2017 a Catalunya es van registrar 57.0062.886 pernoctacions, cosa que va suposar 1.512.265 nits contractades més que en el 2016, el 2,72%.


 

Calella es el tercer destino turístico más conocido de las comarcas de Barcelona

Un estudio de la Diputació de Barcelona concluye que Calella es el tercer destino más conocida de las comarcas de Barcelona después de Montserrat y Sitges. La siguen el Montseny y Castelldefels.


 

El mercat espanyol se situa en el primer lloc del rànquing de pernoctacions a Calella

Segons les estadístiques d’ocupació de la temporada passada, el percentatge de turistes de l’Estat espanyol que han arribat de vacances a Calella ha augmentat un 6,92% respecte a l’any anterior (23,51% el 2017 i 16,59% el 2016), situant-se com a primer mercat de procedència dels turistes que visiten la ciutat.


 

El Maresme acull el 30% de les estades turístiques de la Demarcació de Barcelona

Rècord de turistes estrangers a Catalunya el 2017; més de 19 milions, un 5,5% més que el 2016.


 

El Museo del Turismo obtiene el sello de equipamiento turístico familiar

La Agència Catalana de Turisme distingue a Calella por las visitas familiares teatralizadas que se realizan en el centro como ejemplo de buena práctica.


 

El sector turístico prevé moderar el crecimiento en 2018

El sector turístico está eufórico en la semana de su gran cita anual, Fitur, con afluencia masiva, y tras cerrar un nuevo año récord con 82 millones de turistas extranjeros.


Catalunya no tiene en Fitur el peso que tiene en el turismo en España

Catalunya es la comunidad autónoma que más turistas extranjeros recibe en España, uno de cada cuatro turistas que visitan el Estado español recala en territorio catalán.


Calella es promociona a la Fira Internacional de Turisme de Madrid

Avui ha començat la 38ª edició de Fitur, la Fira Internacional de Turisme de Madrid, i encapçalant la delegació local hi ha l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini.


 

Calella es promociona a una fira alemanya sobre cicloturisme i senderisme

La cita s’ha celebrat a la població d’Stuttgart i és una de les més importants d’Europa destinada al públic final. Calella hi ha participat sota el paraigües de la Diputació de Barcelona i l’Agència Catalana de Turisme, aprofitant l’espai paral·lel dedicat als amants de la pràctica esportiva a l’aire lliure.


 

Bones perspectives per al negoci turístic aquest 2018

El president del Gremi d’Hostaleria i Turisme del Maresme, Jordi Noguera, confia que la pròxima temporada turística confirmarà la tendència a l’alça quant a l’ocupació que s’ha experimentat en els últims anys.


 

El 72% de las empresas turísticas españolas prevé aumentar su facturación este año

El 72% de los empresarios del sector del turismo de España espera que la facturación de sus compañías aumente en 2018, más de la mitad de ellos por encima del 5%, según recoge el avance del informe Perspectivas España 2018 - Edición Turismo que ha realizado KPMG en colaboración con la CEOE.


 

El Maresme cuenta con 60 puntos alternativos de información turística

La joya El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha entregado las placas a varias empresas y establecimientos que actúan como puntos de información.


Calella fa parada als Països Baixos en la seva gira per fires turístiques

La destinació local ha estat present a la fira Sneak Preview que anualment organitza l’operador Solmar Tours a la ciutat d’Eindhoven. És una fira que visita el públic final, al qual se li ha presentat l’oferta específica sobre turisme familiar i esportiu.


 

Santa Susanna endreça el planejament urbanístic del 82

La Revisió no contempla cap creixement i pretén reservar nous espais per a equipaments i complementar la zona hotelera.

L'Ajuntament impulsa la participació ciutadana i recull les propostes dels sectors.


 

L’Hotel Kaktus Playa podria tenir fins a 5 estrelles l’any vinent

L’hotel Kaktus està reformant les seves habitacions amb l’objectiu de pujar de categoria. Actualment, és un hotel de 3 estrelles superior, però amb els canvis que estan realitzant esperen augmentar el nombre d’estrelles.


Ser una destinació turística intel·ligent, el repte de Calella

Elabora un full de ruta amb un pes cabdal de la tecnologia que permetrà arribar a més públic i millorar l'experiència del visitant sense oblidar el ciutadà.

Preveu fins a quaranta accions a desenvolupar progressivament.


 

L’ocupació hotelera augmenta un 1% durant el mes d’octubre a Calella

Els allotjaments de Calella han registrat, durant el mes d’octubre, un augment de l’ocupació del 1,09% respecte l’any passat, arribant a situar-se al 37,15%.


 

El Maresme s’enfila fins al primer lloc en nombre de turistes

La Diputació calcula en 1,2 milions els visitants del 2016 i situa la comarca com la destinació capdavantera de la zona, després de Barcelona ciutat


El CCM proposa als ajuntaments impulsar una gestió integral dels pisos turístics

El Consell Comarcal del Maresme (CCM) ha proposat als ajuntaments de la comarca impulsar una gestió integral dels habitatges d'ús turístic de tots els municipis.


 


El Maresme limpiará el fondo marino de todas sus playas


 

SANTIAGO GARCIA-NIETO NOU PRESIDENT DE LA CONFECAT

 La decisió ha estat presa per unanimitat en el decurs de l’assemblea extraordinària de l’entitat


 

La Oficina digital e interactiva de Turismo de Pineda atiende más de 9.000 visitantes

Telefónica y el Ayuntamiento de Pineda de Mar han compartido en la Jornada ‘El turista es Digital’ el impacto que ha supuesto en la vida turística del municipio la nueva Oficina de Turismo, la primera completamente digital e interactiva de Catalunya y la más avanzada del Estado.


 

Santa Susanna alarga la temporada turística con 3.000 jugadores de petanca


Calella participa per primera vegada en una fira de turisme a Itàlia

Calella ha participat per primera vegada, presencialment, en una fira de turisme a Itàlia. La nostra ciutat va estar present a l’stand de l’Agència Catalana de Turisme a la fira TTG Incontri, celebrada el passat cap de setmana a la ciutat italiana de Romini.


 

El Gremio de Hostelería del Maresme celebra el 40 aniversario de su fundación

La actual Junta Rectora del Gremio celebró el pasado 21 de septiembre esta efemérides con la organización de un acto académico en el Museo del Turismo y una comida de celebración en el Hotel Bernat II de Calella


El Maresme ha tingut més d'1 milió de pernoctacions turístiques aquest estiu

Aquest estiu, hi ha hagut 1,1 milions de pernoctacions del sector turístic al Maresme i l'ocupació ha arribat a màxims del 93% segons l'Institut d'Estadística de Catalunya.


 

Calella celebra el Dia Mundial del Turisme

Calella celebra el Dia Mundial del Turisme inaugurant l’exposició “Turisme Responsable” al Museu del Turisme.


Calella celebra el Dia Mundial del Turisme amb una nova exposició al MUTUR sobre turisme responsable

Avui s’inaugura l’exposició ‘Turisme Responsable’ al Museu del Turisme de Calella que s’organitza amb la col·laboració de l’Escola Superior de Turisme Sant Ignasi en el marc del Dia Mundial del Turisme.


El CCM vol unificar el producte turístic comarcal "per ser de primer ordre"

Aquest dimarts, el Consorci de Turisme del Consell Comarcal del Maresme presentarà als alcaldes una proposta per unificar un producte turístic comarcal i poder rebre ajuts europeus. El cost és de 4 milions d'euros.


 

L’ empresariat turístic està amatent a la situació política de Catalunya

Els empresaris turístics no veuen, de moment, amb preocupació la imatge que aquests dies es projecta de Catalunya amb el procés independentista, sobretot les d’ahir en què Barcelona es presentava al món amb la policia entrant a la Generalitat, amb detencions i amb concentracions pacífiques.


Montserrat Candini davant dels empresaris turístics: “Plantarem cara a la turismefòbia”

L’alcaldessa de Calella ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida a la diada del Gremi d’Hoteleria del Maresme que s’ha fet aquest matí migdia al Museu del Turisme.
Candini ha mostrat el suport de l’administració al sector a la vegada que ha demanat corresponsabilitat.


El Gremi d’Hostaleria aposta per millorar la comercialització

Millorar la comercialització per enfortir la destinació turística del Maresme. Aquest és un dels grans objectius a assolir pel Gremi d’Empresaris d’Hostaleria.


El Gremi d’Hostaleria del Maresme celebra el seu 40è aniversari a Calella

L’actual Junta Rectora del Gremi commemorarà aquesta efemèride amb un acte acadèmic al Museu del Turisme i un dinar de celebració a l’Hotel Bernat II, a Calella el dijous 21 de setembre.


Costa de Barcelona

Los hoteleros del Maresme celebran los 40 años del gremio

El Gremio de Hostelería del Maresme (costa norte de la provincia de Barcelona) celebrará el 40 aniversario de su fundación este jueves 21 de septiembre en la localidad de Calella. En este sentido, ha organizado una jornada profesional por la mañana para debatir sobre la evolución del sector turístico y un posterior almuerzo, donde se entregarán varias distinciones.


Turismo

Santa Susanna pionera en señalización inteligente para los turistas digitales


 

Prova pilot de neteja del fons marí a Santa Susanna i Malgrat

Aquest iniciativa es podria implementar a tota la costa del Maresme de cara l’any que ve.


 

El gasto de los turistas extranjeros crece un 16% en julio, hasta los 11.900 millones

El acumulado de los siete primeros meses de 2017 suma 49.119 millones, un 15,1% más


 

Calella registra una ocupació turística del 97 per cent aquest estiu

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha avançat a Ràdio Calella Televisió que l’ocupació turística a la ciutat ha estat del 97 per cent aquest estiu que estem a punt de tancar. Recordem que ahir vam saber que Catalunya ha rebut 11,2 milions de turistes internacionals entre els mesos de gener i juliol, xifra que representa un increment del 9,4% respecte del mateix període del 2016.


 

Catalunya rep 11,2 milions de turistes internacionals fins al juliol

Catalunya consolida el seu lideratge com a receptora de visitants estrangers. El territori ha rebut 11,2 milions de turistes internacionals entre els mesos de gener i juliol, xifra que representa un increment del 9,4% respecte del mateix període del 2016. Segons les dades publicades ahir per l’INE, l’institut espanyol d’estadística, el mes de juliol Catalunya va ser de nou el territori de l’Estat que més visitants estrangers va rebre, amb un pes del 24,3% sobre el total (amb 2,6 milions de turistes).


“Cero cancelaciones” en Barcelona tras los atentados

 El Ayuntamiento habla de normalidad durante la primera semana aunque insiste que es pronto para dar cifras definitivas


 

COYUNTURA TURÍSTICA EN CATALUÑA TRAS LOS ATENTADOS DE BARCELONA Y CAMBRILS

 

 Estos últimos días hemos sufrido una situación dura y difícil que ha dejado una enorme tristeza en el conjunto de la sociedad.


 

Turismo: una industria frágil

Los atentados del jueves 17 de agosto en Barcelona y Cambrils han sacudido al conjunto de la sociedad catalana y española. Sus terribles consecuencias afectaron en primer lugar a las víctimas y sus familiares, pero pueden en adelante tener también otros efectos. En ese contexto, parece lógico interrogarse sobre de qué manera afectarán los ataques terroristas a una industria como la turística, que es clave en la recuperación de la economía españo


 

Els atemptats terroristes no castiguen el sector turístic de l’Alt Maresme

Els moviments inicials a les primeres hores posteriors als atacs feien presagiar que es podria donar un escenari d’anul·lacions massives, però finalment la normalitat es va imposar i el nombre de cancel·lacions va ser mínim


 

Nueva ruta jacobea

El camino de Santiago se extiende hasta el Maresme


"Cancelaciones menores"

Barcelona estima que por ahora el impacto del atentado en la economía local es leve


 

L’ATC xifra en un 5% les cancel·lacions de reserves com a conseqüència de l’atemptat

La presidenta de l’Associació Turística de Calella, Isabel Mallol, xifra en un 5 per cent les cancel.lacions de reserves a causa de l’atemptat a Barcelona. Mallol considera que després de l’impacte incial per la situació, en pocs dies, es tornarà a l’ocupació habitual per l’època. Precisament demà, aquesta associació té previst reunir-se amb el gremi d’hosteleria per fer anàlisi de les dades


 

Els atemptats no condicionen el turisme de l’Alt Maresme

 

L’anul·lació de reserves és menor i l’ocupació manté els nivells de l’any passat

 Els turistes, però, passen més temps a l’hotel i no fan tantes excursions a Barcelona

 Els municipis reforcen les mesures de seguretat


Les reserves hoteleres a l’Alt Maresme aguanten l’impacte dels atemptats terroristes

En els últims dies s’han registrat cancel·lacions puntuals de les reserves en hotels de l’Alt Maresme, segons ha confirmat el president del Gremi d’Hosteleria del Maresme en declaracions a Ràdio Calella TV. Jordi Noguera assegura que després de l’impacte inicial dels atacs terroristes i el lògic temor que això va provocar en tots els ciutadans; el pas de les hores ha permès que s’hagi recuperat la normalitat, també entre turistes i estiuejants.


CEHAT manifiesta su repulsa más absoluta por el atentado terrorista en barcelona


 

El Gobierno insta a la Abogacía del Estado a denunciar la turismofobia

  • Esta decisión ha sido tomada tras los actos violentos contra autobuses turísticos, bicicletas de alquiler o pintadas en Cataluña y Baleares

El Ministerio de Energía, Turismo y Agenda Digital ha instado a la Abogacía General del Estado a adoptar las medidas necesarias para denunciar los ataques contra intereses turísticos en Cataluña y Baleares, y a personarse en las diligencias ya abiertas, ha informado este jueves ese departamento ministerial.


El Maresme planeja obrir un tram del camí de Sant Jaume que recorri la costa

Prendrà el nom de Via Marina, i anirà de Malgrat de Mar a Montgat passant per tot el litoral de la comarca. Al nord, continuarà per la Selva fins a Lloret de Mar, i al sud enllaçarà amb els tram ja existent. A més, es planifica un ramal central que anirà de Mataró, passant per Granollers i arribant a Monistrol. El projecte parteix de la idea inicial de la Federació d’Amics del Camí de Sant Jaume a Catalunya i que s’ha fet pròpia el Consorci de Turisme del Maresme, que l’entén com un atractiu turístic de primera dimensió.


L’ocupació turística al Maresme creix tímidament respecte el 2016

L’enquesta flaix sobre ocupació que acaba de presentar la Diputació de Barcelona situa en el 0,5% l’augment que s’ha registrat al conjunt de la comarca durant el mes de juliol. El creixement va ser superior durant la primera quinzena (1,81%), que a la segona (0’76), segons les dades dels establiments hotelers. Amb tot, l’índex d’ocupació assoleix nivells més que notables, fragant el 90% de l’oferta disponible.


Vila lloa la gestió de Calella per evitar la turismofòbia

 Transmet als empresaris la necessitat de continuar treballant per l'exel-lència i la qualitat dels serveis

 El sector li demana solucions efectives contra els actes vandàlicas que "malmeten" la imatge de Catalunya a l'exterior


Santi Vila: “Els hotels de Calella aposten per un turisme de poder adquisitiu més alt”

 Reduïr el nombre de places hoteleres i apostar perquè siguin més confortables per atraure turisme de més alt poder adquisitiu. És una de les propostes que els hotelers li han traslladat al conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat en la visita que ha fet avui a Calella. Santi Vila s’ha entrevistat amb els resposnables d’alguns dels establiments de la ciutat per abordar els resptes de futur en la gestió del turisme.


Impuls a l’habitatge turístic compartit per regular l’oferta de les plataformes

El conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, preveu que el pròxim mes d’octubre el Govern aprovi el decret de reglament de turisme


El Conseller Santi Vila visita avuí Calella

El conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, visita avuí Calella per conèixer els hotels de la ciutat i parlar amb els empresaris del sector turístic.


España recibió 36,3 millones de turistas hasta junio, un 11,6% más

 Según el INE


Conveni Interprovincial del sector de la industria d'Hostaleria i Turisme de Catalunya

En el marc de la reunió que va mantenir el 27 de juliol, la Comissió  negociadora, formada per representants de FeSMC-UGT, CCOO i de la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya, ConfeCat, es va arribar a un preacord verbal del Conveni Interprovincial del sector de la industria d’Hostaleria i Turisme de Catalunya, que restarà pendent de signar per les corresponents organitzacions en la propera reunió.


Butlletí d'informacions d’interès pel sector turístic del Maresme - juliol 2017

 Visites de premsa i familiarització


TURISME

Els hotelers preveuen bona ocupació a l’agost a la costa

 El sector preveu que a la Costa Brava sud vorejaran la plena ocupació els primers quinze dies

 Al juliol es compleixen les previsions a la costa, però en canvi hi ha hagut creixements a l’interior


Calella registra la segona població estacional positiva més alta del Maresme

Només per darrera de Santa Susanna, una altra de les destinacions turístiques per excel·lència de la comarca.


 

Santa Susanna innova amb panells turístics

Santa Susanna va presentar ahir als mitjans de comunicació i al sector hoteler una prova pilot per posar en marxa una senyalització intel·ligent per als turistes.


El Consell Comarcal del Maresme edita una guia sobre les 55 platges de la comarca

Es localitzen al llarg del litoral i s’hi indiquen els serveis que ofereix cadascuna d’elles. L’objectiu és orientar al visitant i al resident perquè pugui gaudir del que és un dels principals atractius turístics del Maresme.


Sant Jordi Boutique Hotel *****

Benvolguts/des

El Sant Jordi Boutique Hotel de Calella es presenta en societat.


El Secretari General de la Organització Mundial del Turisme, Sr. Taleb Rifai, Visita Calella

Rifai: “Calella està en el camí perfecte en com ha de progressar, està al costat correcte de la història”


L’OMT ‘beneeix’ el museu i el model turístic de Calella

 El secretari general de l’organisme mundial lloa l’evolució d’aquest fenomen social cap a la sostenibilitat


 Consulta el estado de las playas de Catalunya en tiempo real

El visor permite navegar por todo el litoral y obtener información detallada sobre el estado del mar, la temperatura o los servicios de cada playa


Pineda hissa les banderes blaves i presenta les platges temàtiques en la Festa d'Estiu

 Pineda ha celebrat la Festa d'Estiu a les platges aquest diumenge amb activitats per a tota la família a les platges dels Pescadors, dels Pins, de la Riera i de Poblenou. El programa d'activitats d'estiu gratuïtes i obertes a tothom ja és en marxa i també i la segona edició del Baby Center, a la Platja dels Pescadors, així com l'espai Mini Beach, on s'ofereixen tallers, activitats i jocs d'aigua cada dia, i festa de l'escuma els divendres.


Quaranta anys al servei de l’hostaleria

 EL GREMI D’HOSTALERIA DEL MARESME CONTINUA TREBALLANT PER DONAR SUPORT ALS EMPRESARIS DEL SECTOR


El turismo contribuye a la recuperación de toda la provincia de Barcelona

  • Un informe de la Cambra de Comerç y la Diputación confirma la mejora económica en todas las comarcas en el 2016


Comença el Psycobilly Festival que atrau a Pineda 5000 turistes de tot el món

4 July 2017 - 

El Psycobilly Meeting Festival 2017 reunirà 5000 turistes vinguts d'arreu del món. Pineda acull el Festival Psycobilly Meeting, que arriba a la edició número 25. Aquest festival és el més antic d’Europa i competeix directament amb les trobades que es fan al Japó i Alemanya d’aquest estil musical.


Butlletí d'informacions d'interès pel sector turístic del Maresme

Maig- Juny 2017

Viatges de premsa i familiarizació (*Organisats per Diputació de Barcelona)

Maig

·   *Mercat Benelux - Vam rebre a un blogger belga que la seva motivació principal del viatge a la demarcació era conèixer-la a través de reptes. Així doncs, va visitar la comarca fent ús d'una bicicleta i un GPS. Repte superat! ?


ASSEMBLEA GENERAL

El passat 21 de juny es va celebrar en el Gremi a les 16.00h l'Assemblea General, amb la següent ORDRE DEL DIA:


Bones perspectives d'ocupació hotelera per la temporada d'estiu

27 June 2017 -Radio Pineda

La ocupació hotelera a l'Alt Maresme pot fregar el ple aquest estiu. El sector pensa que les previsions són molt bones tal i com ja va passar el 2016.


L’estiu podria dur ocupacions que vorejarien el ple absolut

El sector es mostra convençut que la temporada pot superar la de l’any passat que ja va aconseguir nivells molt bons

El mercat rus es revifa després d’uns anys de letargia i el britànic augmenta tot i l’amenaça del Brexit


El passeig marítim de Pineda podrà obrir per Sant Joan a vianants, ciclistes i banyistes

Ho ha confirmat aquest dilluns al migdia l'Ajuntament de Pineda. El regidor d'Urbanisme i Grans Projectes, Jordi Masnou, ha assegurat a Ràdio Pineda que podran «complir l'objectiu anunciat d'obrir el passeig i connectar els trams que van malmetre els temporals del passat hivern».Les previsions apunten a un increment del turista britànic aquest estiu

El pes del turisme britànic s’ha incrementat de manera considerable des de l’any passat fins ara a destinacions com Calella. Un dels factors que expliquen aquest increment és l’establiment de vols procedents del Regne Unit fins a l’aeroport de Girona. Una aposta de l’empresariat turístic de l’Alt Maresme que des d’un primer moment ha comptat amb el suport de l’administració.


El Gremi d’Hostaleria del Maresme i l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar signen un conveni de col·laboració

El conveni vol afavorir, entre d’altres, un intercanvi acadèmic i institucional entre les dues entitats


Les reserves turístiques per aquest agost són pràcticament del 90 per cent

L’ocupació turística per aquest estiu serà d’un 90 per cent de mitjana als mesos de juliol i agost. Una xifra similar a l’estiu del 2016 segons ha avançat el president del Gremi d’Hosteleria del Maresme, Jordi Noguera, en declaracions a l’InfoMigdia de Ràdio Calella Televisió.

 


La reputació online de les platges del Maresme és bona tot i que encara hi ha molta feina a fer segons un estudi de la Diputació

La reputació «online» de les platges de la demarcació de Barcelona és bona tot i que encara hi ha molta feina a fer. Aquesta és una de les principals conclusions de l’estudi de la Reputació Online a les platges de la Demarcació de Barcelona que s’ha presentat aquest matí al Far de Calella.Platges amb bona nota però encara poc visibles a internet

Un estudi de la Diputació confirma que el litoral turístic del Maresme té molt poca presència a les xarxes i a les plataformes que creen tendència. El visitant estatal és qui dona una nota més baixa i fa pitjors valoracions


Ràdio Calella Televisió

El Maresme recapta el 40% de la taxa turística de la província

Els establiments d’allotjament de la comarca van recaptar gairebé 2,53 milions d’euros en concepte de l’impost sobre les pernoctacions, popularment conegut com la taxa turística. Es va implantar a finals del 2012 i el tribut es destina a la promoció turística, part del qual es gestiona des de les pròpies destinacions.


Entrevista Joaquim Arnó, president del Consorci Costa del Maresme 

Estretament lligat al Maresme i amb una llarga trajectòria política, Joaquim Arnó presideix el Consorci Costa del Maresme des del 2015. L’exalcalde de Caldes d’Estrac i expresident del Consorci de Viles Termals de Catalunya és una persona amb molta iniciativa, acostumat a treballar cercant sinèrgies i amb una àmplia visió comercial que trasllada a la seva feina.


TURISME

Bona premsa

Un reportatge al prestigiós ‘The Guardian’ recomana als turistes visitar el Maresme

L’autor prefereix el tram entre Caldes i Sant Pol


Calella convence como destino de calidad a los profesionales del turismo

Con el objetivo de dar a conocer el rico patrimonio gastronómico, natural, arquitectónico, cultural, comercial, deportivo y social, la Diputació de Barcelona, bajo la marca “Barcelona es mucho más”, ha organizado la “Costa Barcelona Week”, diez días para que profesionales del turismo de todo el mundo puedan disfrutar de más de 100 actividades y propuestas turísticas y descubrir las comarcas del Maresme, Baix Llobregat, Garraf, Alt Penedès, Vallès Occidental y Vallès Oriental.


Pilarín Bayés crearà la nova imatge del segell de Turisme Familiar

És un dels distintius que l’Agència Catalana de Turisme ha atorgat a Calella, entre d’altres destinacions, per la seva qualitat i pel seu posicionament enfront el client familiar.


Deu dies per potenciar el turisme de costa a Barcelona

La Diputació organitza del 12 al 21 de maig un centenar d'activitats en el marc de la Costa Barcelona Week

 La iniciativa promou el Maresme, el Garraf, l'Alt Penedès, el Baix Llobregat i el Vallès


Nou platges i tres ports esportius del Maresme obtenen la bandera blava

La platja Canet de Canet de Mar perd la distinció de qualitat que tenia l'any passat

També cau de la llista de ports guardonats el CN Arenys de Mar


La Inspección de Trabajo desoye al Supremo y exige el registro horario

¿Tienen las empresas la obligación de llevar a cabo un registro diario de las horas de trabajo de sus empleados?


TURISMO

El turista catalán y español aumenta en el Maresme

El 60% de los visitantes proceden de otros países | El turista autóctono supone el 69% del turismo nacional


Projecte Accelera el Creixement

Inici presentació de candidatures de la sisena edició


El turisme ja dóna feina a més maresmencs que abans de la crisi

Durant el 2016 el sector va emplear 14.000 persones al Maresme, un 13% més que l'any 2008


El turisme genera un 13% més d'ocupació, però temporal

Les xifres del Consell Comarcal revelen en els últims cinc anys una recuperació del sector, que l'any passat va donar feina a 14.167 persones

Un 86% dels contractes són temporals i els sindicats alerten de la precarització


 NOTÍCIA- Hotel Alhambra de Santa Susanna

El Hotel Alhambra de Santa Susanna cumple 50 años, 5 décadas dedicadas al turismo, la restauración y el ocio de clientes de todas partes del mundo, convirtiéndolo en uno de los establecimientos más antiguos y a la vez más modernizado de la costa.


Calella apuesta por el turista catalán de proximidad

El mercado interior ha mostrado un incremento del 178,46% en cuanto a pernoctaciones el último año


L’ocupació del sector turístic maresmenc supera en gairebé un 13% la d’abans de la crisi

L’ocupació en el sector turístic maresmenc creix. Les dades recollides a l’informe “Activitats turístiques. Situació laboral” elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal mostren


El turismo emplea a 14.000 personas en el Maresme 

Un 13% más que antes de la crisis | Sólo un 14% de los contratos son indefinidos


“Somos un hotel de 5 estrellas que no ha perdido su carácter familiar

 

El Hotel Sant Jordi de Calella acaba de inaugurar una profunda remodelación que le ha permitido alcanzar la categoría de cinco estrellas. Para conocer qué ofrece a sus clientes, hablamos con Josep Maria Corrales, propietario del establecimiento.


Calella impone una moratoria de un año para apartamentos turísticos

El Ayuntamiento de Calella regula el uso de estos establecimientos con un nuevo Plan Especial


Els ajuntaments es queden amb la meitat de la recaptació de la taxa turística

 

El Parlament de Catalunya ha aprovat que els ingressos de la taxa turística es reparteixin al 50% entre la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments. També ha aprovat una modificació de les tarifes que afectarà als creuers i als habitatges turístics.


El sector turístic afronta amb optimisme la temporada 2017

 

Una Setmana Santa amb bon temps deixa una ocupació turística que frega el ple a la costa, l’interior i el Pirineu.


Un nou model de propietat turística 

 

L'aparició d'habitatges d'ús turístic ha deixat de ser un fet puntual i anecdòtic als municipis i en els darrers anys ha agafat una embranzida que ha enganxat en fals més d'un ajuntament.


L’Alt Maresme frega el ple complet per Setmana Santa

 

L’ocupació turística de la Setmana Santa ha estat una de les millors dels últims deu anys. Fins i tot es parla de rècord de visitants.

A la nostra zona el Gremi d’Hosteleria del Maresme situa les xifres en un 93%


Rècord turístic a les comarques de l'entorn de Barcelona

 

Van rebre 4,5 milions de visitants, un 16% més que el 2015

També va pujar, un 7,35%, el nombre de pernoctacions, tot i que la durada mitjana de l'estada es va escurçar de 5,2 a 4,9 nits per persona 


Una Setmana Santa amb ocupacions superiors al 90%

 

Les poblacions turístiques de l'Alt Maresme confien en les contractacions de l'últim moment per mantenir les dades de l'any passat

Augmenten els establiments que aprofiten la festa per obrir les portes ja a la nova temporada