Coronavirus: el turisme del Maresme es reorientarà a la proximitat i la sostenibilitat

El sector del turisme viu un moment especialment complicat a causa de la crisi sanitària, social i econòmica que està provocant la pandèmia de coronavirus. Hotels tancats, la campanya de Setmana Santa enlaire i molts dubtes respecte al que passarà a l'estiu vinent. Quelcom que tindrà un impacte important al Maresme, una comarca que té en el turisme una font d'ingressos i d'activitat molt important.

Per això, des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme s'ha decidit reorientar les actuacions amb dos objectius principals: fer difusió online del territori, donant a conèixer els seus atractius principals, i donar suport directe als agents del sector turístic de la comarca, amb informació per als professionals sobre qüestions com ara subvencions, formació i assessorament, en moments de gran dificultat per a aquest col·lectiu.  A més, el Consorci es prepara per a reorientar el sector turístic de la comarca i les campanyes de difusió del mateix, tenint en compte els escenaris que sorgiran quan acabi l'emergència sanitària, reenfocant-se cap al turisme de proximitat i sostenible. 

des de casa

Suport als agents i als professionals del sector

D'altra banda, el Consorci està enviant butlletins d’activitats adreçats als agents i als professionals on s'hi informa de les línies de suport i subvencions que els poden ser més útils en aquests moments; així com en els àmbits de formació i assessorament a través de la xarxa. El web de l'entitat també compta amb un espai permanentment amb tots els detalls en aquests àmbits. 

"Es generaran noves tendències de viure i de mobilitat, en les quals s’ha de continuar incidint en el turisme de proximitat i sostenible"

Tal i com expressa el president del Consorci, Joaquim Arnó, cal estar atents als nous escenaris que es generaran a nivell turístic quan acabi l'emergència sanitària: "El panorama que tenim per davant serà molt diferent. Es generaran noves tendències de viure i de mobilitat, en les quals s’ha de continuar incidint en el turisme de proximitat i sostenible, més que mai. És una direcció en la qual ja venim treballant des de fa temps, però ara  és molt més urgent que mai impulsar-ho”.

Per això, des del Consorci es vol donar prioritat al territori com a mercat turístic de proximitat, fent esment a tots els atractius que té el Maresme. A més es desplegarà una campanya  que s’activarà properament i té com a objectiu mostrar aquesta riquesa i atractius del territori, per visitar i quedar-s’hi a gaudir de les seves propostes.

El Diari Digital Capgròs, 22.04.2020