L’ATC premiarà als professionals de sectors claus en la lluita contra el coronavirus

El sector turístic calellenc continua paral·litzat per la pandèmia del Covid-19 i a l’expectativa de l’evolució i de quin sigui el procés de desconfinament que aprovin les autoritats. L’Associació Turística de Calella, que integra representants del negoci de l’allotjament, restauració i comercial; ha avançat que està preparant una campanya promocional adreçada a professionals de sectors que estan sent claus en aquest context d’emergència. No només per als professionals sanitaris. La iniciativa està a les beceroles però està parlada també amb els responsables municipals amb la idea de llançar un missatge d’agraïment per la feina que estan fent des de la primera línia.

turisme

 

La presidenta de l’ATC, Sònia Hernández, explica que la campanya s’està planificant per quan s’hagi superat el periode de contagis i quan els establiments puguin obrir amb totes les garanties sanitàries. Serà un agraiment que se’ls farà en nom de tot el teixit econòmic local.

Els volem agrair amb una campanya de nits gratuïtes o sopars en restaurants. Ho hem d’acabar de perfilar també amb l’objectiu de presentar una proposta innovadora.

La campanya s’activarà en el moment que els establiments d’allotjament i de restauració puguin obrir, i això dependrà dels passos del procés de desconfinament que aprovin les autoritats sanitàries. Això també condicionarà el mercat a qui s’oferiran les promocions, si ha de ser exclusivament de proximitat o s’obre al turisme nacional i internacional.

Diu la presidenta de l’ATC que els empresaris estan molt a l’expectativa del calendari. I recalca que el sector és molt divers, amb activitats que tenen singularitats que caldrà contemplar.

No ho sé. En tot cas, s’han de posar d’acord i també el sector turístic té moltes activitats diferents. Un càmping té les seves particularitats i no té res a veure amb un hotel, cases rurals, o apartaments turístics.

Des de l’ATC s’explica que els establiments d’allotjament encara mantenen reserves per als mesos d’agost, setembre i octubre, però que tota la contractació anterior s’ha perdut.

A Catalunya, el sector turístic representa el 12% del PIB i genera el 13% de l’ocupació. Davant l’escenari que es dibuixa, des del Departament d’Empresa i Coneixement del Govern de la Generalitat s’ha activat una nova línia d’ajuts directes dotada amb 2 milions d’euros. S’hi poden acollir professionals i microempreses que desenvolupen les seves activitats en el sector.

Ràdio Calella, 20.04.2020

Societat