Certificats per al sector turístic “lliures de la Covid-19”

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) està treballant en la creació d’un certificat que distingeixi els establiments “lliures de la Covid-19” perquè el “turista que vingui voldrà seguretat en higiene i salut”. “Estem treballant per buscar un mecanisme fàcil i ràpid per certificar que els allotjaments i establiments turístics han fet l’esforç de tenir un espai lliure de la Covid-19”, va assegurar ahir el director general de l’ACT, David Font, durant el segon seminari en línia organitzat per la Taula Gironina de Turisme, integrada per organitzacions empresarials, representants dels sectors turístics i la UdG.

Representants de la Taula Gironina de Turisme amb els ponents que van participar en el seminari en línia ACN.

L’Agència Catalana de Turisme ho està estudiant perquè el turista que vingui voldrà seguretat en higiene i salut

El tancament fins a l’agost pot provocar pèrdues en el sector de més del 70%

 

El director general de l’ACT va dir que el públic estranger associa les destinacions catalanes “amb el mercat espanyol” i això perjudica el teixit empresarial, ja que la marca “està tocada per la gestió de la crisi sanitària”. Els establiments turístics, segons Font, haurien de prendre mesures addicionals de desinfecció i formació específica per al seu personal. En aquesta línia, l’expert en transformació digital, Genís Roca, va indicar que també caldria “crear una marca” que englobés tots els àmbits de sostenibilitat, seguretat i sanitat perquè els turistes associïn la destinació de la Costa Brava a “un lloc segur i sa”.

I, per intentar transmetre aquesta sensació de seguretat, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va avançar que es faran campanyes de promoció per al públic de proximitat –Madrid, el País Basc, Navarra i Agaró– i que es reforçarà amb una campanya al sud de França.

Pel que fa a la degana de la Facultat de Ciències Econòmiques de la UdG, Anna Garriga, va assegurar que en el dia d’avui el sector turístic gironí ja acumula unes pèrdues del 12% sobre el PIB. Va alertar que aquestes xifres podrien créixer de manera “preocupant” si es manté el tancament d’establiments fins a l’agost perquè les pèrdues per al sector gironí serien de “com a mínim” el 70%. Va comentar que els preus dels allotjaments de la Costa Brava són els que menys han crescut de Catalunya en els darrers 10 anys. Per això creu que “encara hi ha marge per augmentar la rendibilitat”. És per això que va recomanar apujar preus per “reivindicar” el patrimoni natural que hi ha a la costa gironina, a més de fer “campanyes publicitàries més eficaces”.

El Punt Avui, 17.04.2020

Economía