Campolier: “La nostra meta és arribar a les 22.000 places hoteleres”

Santa Susanna projecta arribar a les 22.000 places hoteleres en un termini de dos anys. L’alcalde Joan Campolier ha explicat en una entrevista al programa La Ciutat que l’empresariat turístic preveu inversions importants per donar una sacsejada a l’actual infraestructura hotelera: la construcció de nous establiments – alguns a primera línia – i diversos projectes d’ampliació. Gràcies a això, s’arribarà al topall màxim de places que preveu el Pla General d’Urbanisme de Santa Susanna, que es va modificar l’any passat. Campolier ha dit que ara el repte és acompanyar aquesta oferta turística amb equipaments i zones verdes que facin més amable la zona hotelera.

(Foto: @joancampolier)

El complex de luxe Atzavara que s’està construint a Santa Susanna aportarà 600 noves places a l’oferta turística de la població, que espera arribar a les 22.000 en un termini de dos anys. Així ho ha anunciat l’alcalde de Santa Susanna, que ha posat en valor la visió de l’empresariat hoteler, que farà importants inversions tant en la construcció de nous hotels com en la reforma i ampliació de les edificacions actuals.

La nostra meta és arribar a 22.000 places hoteleres, que és una quantitat important però no si la compares amb altres municipis turístics com Lloret. No hem de passar d’aquí, potser no hi arribarem (…) Ara hem creat una bona infraestructura hotelera, i ens toca crear equipaments (…) Hem de buscar els espais però, per sort, com que està ben estructurat ho podem guanyar. Hi haurà canvis importants en el planejament que ens donarà més espai a la zona hotelera.

Joan Campolier ha explicat que el desenvolupament turístic previst a curt termini s’ajusta al Pla General d’Urbanisme que es va redactar a la dècada dels anys 60 i que s’ha revisat puntualment en dues ocasions, l’última el 2019.

Un market a la platja, l’aposta de Santa Susanna en detriment de la col·laboració amb l’ARTS d’Estiu

L’alcalde de Santa Susanna també ha aclarit els motius pels quals s’han desvinculat de l’ARTS d’Estiu, amb el qual hi van col·laborar l’any passat per primera vegada cedint l’espai de platja on tradicionalment s’havien fet concerts a l’estiu. La notícia saltava a mitjans de febrer per una exclusiva de La Vanguardia, que l’alcalde de Pineda de Mar va confirmat tot assegurant que no posava en perill la celebració de la desena edició del festival artístic, aquest 2020.

Joan Campolier ha explicat que la participació no els compensava en termes econòmics i de promoció de la destinació. Que s’han escoltat altres propostes i que pren força la opció de traslladar a la platja el Love Market que es va fer a Can Ratés.

No és cap festival, és crear en un equipament municipal uns espais de restauració, de “market”, infantils… està avançat el programa però l’Ajuntament encara no ha dit sí (…) No trepitjarem el seu festival, que té prou solera, però al mes de juny farem aquest “market” que és una continuïtat del que es feia a Can Ratés.

Serà una proposta per al públic familiar i juvenil, amb parades i oferta gastronòmica i, també ha dit Campolier, acompanyat d’alguna actuació musical. Es podria inaugurar a finals de juny i se celebraria durant els mesos d’estiu.

Segur que passarà algú mediàtic (…) En un esdeveniment gran com aquest, no serà gratis.

Campolier ha recordat que tradicionalment aquest espai de la platja s’ha utilitzat per fer-hi actuacions musicals i activitats festives, i que després de fer balanç de la col·laboració amb l’ARTS d’Estiu s’ha decidit apostar per un esdeveniment que repercuteixi directament en Santa Susanna. Amb tot, ha assegurat que no s’entrarà en competència amb la programació del festival i ha confirmat la bona sintonia amb el seu homòleg pinedenc, Xavier Amor.

Amb l’alcalde de Pineda la relació és impecable. Hem parlat d’aquest tema i ens preocupa a tots. La millor idea hagués sigut donar continuïtat al que es va fer l’any passat (…) Però si un festival és de Pineda no podem dir que és de Santa Susanna.

L’acord amb el grup empresarial que proposa l’esdeveniment encara no està tancat, tal com ha recalcat l’alcalde de Santa Susanna, qui ha explicat que el consistori es limitarà a fer la cessió dels terrenys.

Rádio Calella, 10.03.2020

Política, Societat