Ajuntament, Salut i sector turístic es conjuren per coordinar-se i no abaixar la guàrdia davant el coronavirus

Responsables de la Generalitat es reuneixen amb l'alcaldessa de Calella i representants de Pineda de Mar i Malgrat de Mar a proposta dels empresaris turístics per analitzar l’evolució de la malaltia.

La Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Calella han mantingut aquest dilluns una reunió per reforçar la coordinació dels seus respectius serveis i per fer un seguiment acurat de l'evolució del coronavirus.

A la reunió, que s'ha celebrat al consistori, han assistit la sub-directora general de Coordinació de Salut Pública a Girona, M. Lluïsa Mas, el gerent de la corporació de Salut del Maresme i la Selva, Lluís Franch, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, el Cap de Servei de Vigilància Epidemiològica, Ignasi Parrón, i el regidor de Salut, Ramon Llamazares. Així mateix, han estat convidats representants de l’Ajuntament de Malgrat de Mar i Pineda de Mar:  el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Malgrat, Jofre Serret, el regidor de salut de Pineda de Mar, Santiago Macip, i la regidora de Comerç, Turisme i Mercats de Pineda de Mar, Sonia Moraleda. També el President del Gremi d’Hosteleria del Maresme, Jordi Noguera, la presidenta de l’Associació Turística de Calella, Sònia Hernández, i una quarantena d’empresaris del sector turístic.

Durant la trobada, les administracions han subratllat la voluntat de treballar amb la màxima coordinació i han ratificat la importància de transmetre a la ciutadania una informació actualitzada, transparent i ràpida sobre l'evolució d'aquesta malaltia. Per part del departament de Salut, han explicat que “s’està treballant per posar barreres, que és una tasca molt intensiva per part dels serveis epidemiològics i el més important és fer els esforços de contenció”. Així mateix han destacat que el departament no banalitzarà aquesta malaltia: “Apel·lem a la responsabilitat social i tots tenim la obligació de tenir cura i seguir els consells que es recomanen”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Calella, ha agraït la presència dels representants del departament de Salut i ha recordat que “és molt important no generar alarmisme i saber gestionar la por”. També ha apel·lat a la responsabilitat social que tots tenim d’aquesta epidèmia: “és important no generar alarmisme”.

Els representant dels ajuntaments de Malgrat de Mar i Pineda de Mar també han agraït la trobada i demanen aconseguir la màxima normalitat possible en el nostre dia a dia.

Així mateix, els representants del sector turístic han assegurat que són conscients que tothom té responsabilitat en que no ens pugui afectar i que com a sector turístic faran els protocols interns necessaris per evitar la propagació.

Ràdio Calella, 09.03.2020