Candini preveu un descens del turisme per Setmana Santa per culpa del coronavirus

El coronavirus passarà factura a l’activitat turística calellenca d’aquesta pròxima Setmana Santa. Així ho preveu l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, qui reconeix que l’alarma mundial i les crides a evitar els desplaçaments a països afectats – que ho són pràcticament tots els del continent europeu – provocarà un descens dels viatges i de les reserves en establiments d’allotjament.

mascaretes00000000

Aquest va ser un dels temes tractats en la reunió que els representants de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) van mantenir amb el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. Candini hi va assistir com a vicepresidenta de l’entitat municipalista, i avui n’ha donat la opinió en declaracions a Ràdio Calella TV.

Patirem, com ho pateixen totes les ciutats per aquesta emergència global (…) Tindrà un efecte negatiu, tant de bo m’equivoqui. Hi haurà menys reserves perquè justament el que es demana és que la gent no circuli.

Enguany, la Setmana Santa caurà entre el 5 i el 20 d’abril, una època afavorida pel bon temps i que hauria pogut donar un bon tret de sortida a la temporada turística.

En relació a la preocupació per l’expansió del coronavirus, Candini ha recordat que Catalunya disposa d’un sistema sanitari de molta qualitat i que treballa de forma coordinada per afrontar els casos que han anat apareixent des del 25 de febrer. Fins al moment s’han registrat 17 persones afectades, tots casos importats.

Les institucions tenim la responsabilitat d’ajudar a la serenor i no facilitar que creixi el pànic. Tenim un sistema sanitari molt bo, amb professionals excel·lents, i hem de guiar-nos pels seus consells.

L’alcaldessa de Calella ha posat l’accent en l’impacte del coronavirus sobre l’economia mundial. L’OCDE avisa que si l’epidemia s’allarga més enllà de l’estiu i es trona més virulenta, patirà una greu frenada amb la possibilitat, fins i tot, d’entrar en recessió.

Ràdio Calella, 03.03.2020

Societat