El Maresme, segona comarca amb més volum d'activitat turística

Un estudi de la Diputació de Barcelona i recollit pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha posat de manifest la importància que té la comarca del Maresme en el turisme a nivell català. Segons indica l'informe, el Maresme és la comarca amb més volum d'activitat del sector turístic només per sota del Barcelonès. Entre les dades que s'ofereixen, destaca el creixement en oferta de turisme rural (19,3% més), en apartaments turístics (36,3% més) i creixement del 34,4% en Habitatges d'Ús Turístic, que suposen el segon tipus d'oferta de places a la comarca amb un 27%, només per sota dels hotels, amb un 45%.

La platja del Varador en una imatge d'arxiu. Foto> R.GallofreLa platja del Varador en una imatge d'arxiu. Foto> R.Gallofre

L'estudi relata indicadors positius en demanda a establiments hotelers (2,5% més respecte l'any anterior), que contrasta amb la caiguda en càmpings, un 12% menys i un 4,5% menys en pernoctacions.Malgrat això, aquest informe indica que els càmpings segueixent estant per sobre de la mitjana de l'Entorn de Barcelona. De fet, en números generals, a nivell de demanda els hotels són el principal tipus d'allotjament (67,5%), seguit dels càmpings (21,4%).

Com és el prototip de turista que ve al Maresme?

Aquest informe encarregat per la Diputació també assenyala el tipus de turista de la comarca del Maresme. El prototip és el d'un home (71,5%) de 46 anys i preferentment català (23,7%). 

Els turistes que resideixen a la resta d’Espanya són un 9’3%. D’altra banda, entre els turistes que venen de l’estranger, el mercat més important és l’anglès(16,8%), seguit pel neerlandès (10,7%), el francès (9,2%) i l’alemany (6,0%). Si es compara amb la mitjana de l’Entorn de Barcelona, destaquen els mercats anglès i neerlandès, més de 6 punts per sobre de la mitjana.

Bateig de Mar a Ocata. El mar, un dels grans reclams.

Altres dades d'interès sobre turisme i Maresme

Altres dades interessants d'aquest informe és que els turistes que visiten la comarca ho fan sobretot amb parella (40,1%) o en família (38,4%), i que la seva estada mitjana és de 7,5 nits. El 60%, de fet, ho fa més de sis nits. El cost per allotjament i nit mitjà és de 39,1 euros i valoren el Maresme amb un 8,3 de nota, una mitjana similar a la de la zona de l'Entorn de Barcelona.

CAPGRÒS ,El diari digital de Mataró i el Maresme, 17.02.2020,