Raül Balam: “La millor guia és el boca a boca i el client que torna”

El xef d’El Drac de l’Hotel Sant Jordi, Raül Balam, agraeix i rep amb il·lusió la menció que els ha fet la prestigiosa Guia Michelin 2020, al cap de només set mesos d’haver obert a Calella, la qual cosa ha permès mantenir la filosofia culinària de la família Balam-Ruscalleda al Maresme. En una entrevista al programa La Ciutat, Balam ha assegurat que aquest reconeixement anima a tot el seu equip a seguir treballant per millorar la seva “cuina de veritat”.

balam_stjordi_calella

 

Raül Balam ha explicat que la menció els permet entrar a la llista de restaurants recomanats per la guia, que és el màxim referent del món culinari a nivell internacional.

Contents de sortir a la llista, és bona senyal (…) La guia fa més de 100 anys que es publica a la península i sortir-hi és molt bon referent.

El xef assegura que ha après que el secret de l’èxit és pensar que tots els comensals que entren per la porta són inspectors de la Guia Michelin, perquè això és el que manté el nivell i la qualitat. Tot i valorar aquest tipus de reconeixements pels quals avui és notícia -també té dues estrelles per al Moments de Barcelona-, diu que els millors prescriptors són els mateixos clients.

Cada cop tenim més clients fidels, que tornen i et recomanen; i aquesta és la millor guia: el boca a boca.

Balam ha fet balanç dels primers set mesos de funcionament d’El Drac a Calella, un restaurant que va néixer amb l’objectiu de portar a taula una cuina de proximitat i de temporada, arrelada al Maresme. Ha agraït la feina de tot el seu equip, amb qui assegura van pujant graons mica en mica, però amb pas ferm.

Lo que té és una cuina de veritat i un equip humà que ho fa possible, que és lo primordial. Quan vam començar a parlar amb els propietaris del Sant Jordi teniem clar cap a on voliem anar: oferir una cuina de qualitat.

El Drac de l’Hotel Sant Jordi farà el seu últim servei del 2019 pel Pont de la Puríssima. L’equip s’agafarà un llarg i merescut descans per tornar-hi per Setmana Santa amb una carta renovada.

Ràdio Calella, 25.11.2019

Societat