Jornada: Com impacta la PSD2 als hotels

El Gremi d'Hosteleria del Maresme, el motor de reserves Witbooking i l'Ajuntament de Santa Susanna vam organitzar el passat dijous 19 de setembre una jornada per entendre l'impacte en els hotels de la nova Directiva Europea PSD2 sobre pagaments online.

 L'empresa Witbooking, especialistes en motor de reserves i pioners en els sistemes de pagament avançats, va explicar la nova data límit per implantar aquesta normativa, novembre 2020, i va indicar que a mig termini ja no es podran fer càrrecs manuals a les targetes dels clients sense la seva validació. Aquest fet impactarà a l'operativa dels departaments de reserves ja que el datafon de l'hotel no permetrà carregar les no-reembolsables ni els 'no-show' manualment com fins ara, sense la conformitat del client.

Aquesta nova manera d'afrontar els cobraments, hem d'esperar a veure com es resoldrà per part de les principals OTA (Booking.com) ja que pot suposar també haver d'implantar noves estratègies per part del departament comercial i de revenue.

 És una temeritat que l'hotel tingui accés a les dades de les targetes de crèdit

 També s'ha parlat del gran risc que assumeix l'hotel emmagatzemant les dades de les targetes de crèdit dels seus clients, exposant-se al robatori massiu de targetes per part de hackers informàtics, amb greus conseqüències econòmiques, legals i de reputació per l'hotel (comentaris de clients estafats a TripAdvisor...). Actualment, un motor de reserves avançat com Witbooking ofereix el servei de tokenització, on els hotels deixen de emmagatzemar les dades de targeta de crèdit dels clients, sense perdre la capacitat de realitzar-los càrrecs en el moment de la reserva i a posteriori, acomplint perfectament la nova normativa PSD2 (tots el càrrecs autoritzats pel client).

 Igualment, el CEO de Witbooking, Ventura Martí, ha parlat de tecnologies que permeten tokenitzar igualment les targetes que envien les OTA a través dels channel managers y les targetes que s'obtenen a la recepció. L'objectiu ha mig termini ha de ser tenir 'accés zero' a les dades de la tarjeta de crèdit. 

 La conclusió final de la jornada ha estat que catorze mesos fins el novembre de 2020, és un temps molt just per realitzar tots els canvis necessaris que la PSD2 imposarà als hotels.

Us deixem al link a la pàgina on s'explica en detall en què consisteix la tokenització. https://www.witbooking.com/es/cobro-tokenizado

Al final d'aquesta pàgina trobareu 3 vídeos pràctics, on es pot veure la operativa pas a pas dels cobraments utilitzant la tokenització: càrrega de no-reembolsables en el moment de la reserva, validació automàtica de targetes per les reserves cancel·lables i retorn amb un click dels càrrecs fets al client (des del backoffice del motor de reserves).

Us deixem el contacte de Witbooking, per tots aquells que tingueu consultes sobre aquest tema: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.