Ryanair tancarà la base de Girona el pròxim 8 de gener

La companyia ho ha anunciat a través d’un comunicat intern als treballadors. Segons els sindicats, la decisió podria deixar sense feina 164 treballadors –entre tripulats de cabina i pilots– amb base a Viloví d’Onyar, segons explica Lídia Arasanz, de la Unió Sindical Obrera de Catalunya..

Ryanair tancarà la base de Girona el pròxim 8 de gener

En el seu escrit, la responsable de recursos humans de la companyia irlandesa, Lisa McCormach, assegura que Ryanair farà “tot el possible per minimitzar la pèrdua de llocs de treball”. En aquest sentit, la companyia explica que en els pròxims quinze dies s’obrirà una comissió negociadora amb els sindicats per afrontar el procés d’acomiadaments. Amb Girona, també tancaran les bases de Tenerife, Lanzarote i Gran Canaria.

Cambra de Comerç

La Cambra de Comerç de Girona considera que el tancament de la base de Ryanair a partir del proper gener és una “molt mala notícia”. Donen per fet que l’activitat econòmica “baixarà”, però no creuen que es perdin les rutes que la companyia té actualment a Girona. De fet, des de la institució confien en què altres aerolínies s’animin a venir, després de la decisió de Ryanair. D’altra banda, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, explica que esperen que la infraestructura es potenciï amb la construcció del baixador de l’AVE. “Cal que l’Aeroport de Girona acabi sent la quarta pista d’El Prat, veient com està creixent Barcelona”, ha reblat. Fàbrega també ha lamentat la pèrdua de llocs de treball que suposa la decisió de la companyia irlandesa.

La Generalitat exigirà una reunió amb Ryanair per poder saber quins són els plans que la companyia té a l’Aeroport de Vilobí

Des del departament de Territori i Sostenibilitat lamenten la notícia del tancament de la base, però recorden que “no hi ha cap impacte” pel que fa a nombre de rutes, i per tant, es limita a una qüestió laboral. “El que està plantejant Ryanair és un ERO i s’haurà de veure com es resol, i haurà de ser Treball qui ho gestioni”, assenyala el secretari d’Infraestructures de la Generalitat, Isidre Gavin.

A més, des del Departament recorden que hi ha un conveni signat que venç el març de 2020 on Ryanair té compromeses un nombre de rutes, que de moment, no ha modificat.

L’Ajuntament culpa AENA

Des de l’Ajuntament de Girona han culpat la gestió que ha fet Aena de la retirada de Ryanair de Girona. En una piulada, l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, ha qualificat la decisió de “mala notícia” i espera que “sigui només una pedra en el camí”, i recuperar l’aeroport de Girona.

Ràdio Marina, 23.08.2019

Turisme