Els municipis de la Selva i el Maresme es promocionen a Fitur de Madrid

Fins al tercer trimestre del 2018, els viatgers de la resta de l’Estat han fet més de 4 milions de viatges amb destinació a Catalunya, un 5,2 % menys que durant el mateix període de 2017. Malgrat el descens, els resultats en ingressos i despesa han millorat respecte a exercicis anteriors. El turista espanyol ha gastat un 1,5 % més per persona i viatge.

 

 Els municipis de la Selva i el Maresme es promocionen a Fitur de Madrid

L’estada mitjana del turista espanyol a Catalunya és de 5,1 dies, mentre que els visitants del País Basc i Navarra tenen una estada mitjana superior a 6 dies, amb 6,8 i 6,3 dies, respectivament.

Per comunitats autònomes, els turistes procedents d’Aragó, amb un 18,5 %, són els que més visiten Catalunya, seguits pels de la comunitat de Madrid, amb un 16 %, i el País Basc i València, ambdós amb un 10,3 %, entre d’altres.

Segons l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, els turistes espanyols que arriben a Catalunya ho fan principalment per carretera, un 55,1 %; seguit per l’avió, un 22,9 %; pel tren, un 15,4 %, i, finalment, en autobús, en un 5,6 %. Entre les principals motivacions del seu viatge es troba l’oci en període de vacances, la visita a amics i familiars i els viatges professionals. També, s’allotgen en hotels, en un 44 %; en habitatge propi i de familiars o amics, un 38,1%; en apartaments turístics, un 10,2 %, i en càmpings, un 2,9 %.

Segons el tercer baròmetre turístic Leisure BrainTrust (2018), el canal en línia és un dels principals mitjans de reserva utilitzats pels espanyols per contractar els seus viatges, tant d’agències en línia (33 %) com als webs directes de les companyies (45 %). Paral·lelament es manté l’ús de les agències tradicionals.

 

Ràdio Marina

Turisme, 24.01.2019