Un nou festival artístic per consolidar Calella com a destinació de turisme cultural

El Festival Internacional Catalonian Break s’estrenarà el 2019 a Calella com un nou element de l’oferta turística cultural de la destinació. El certamen inclourà concerts i actuacions de dansa a la Sala Mozart, i es preveu portar algunes demostracions al carrer, a l’aire lliure. L’acord al qual ha arribat l’Ajuntament de Calella i l’empresa Festival&Contest és per al 2019 i amb dues dates, a la primavera i a la tardor.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha explicat que l’acord signat aquesta setmana és la culminació d’uns primers contactes fets amb motiu de la fira turística de Rimini, a Itàlia, el passat mes d’octubre.

Vaig tenir un contacte amb l’empresa italano-russa, que tenia interès per la nostra ciutat perquè anem consolidant propostes culturals, i vam anar aprofundint. Hem anat passant-nos informació i finalment hem signat el conveni per aquest any 2019 i serà en dues dates concretes: el 29 d’abril i el 28 d’octubre.

catalonian breack

S’hi preveu la participació d’unes 150 persones, d’edats que van dels 10 als 70 anys, provinents majoritàriament de l’est d’Europa. Les actuacions es faran a la Sala Mozart, ara de titularitat municipal, però, com passa amb Canta al Mar, també s’escamparan pel carrer.

Amb aquesta iniciativa, diu Candini, Calella aposta novament per la cultura com a via per a desestacionalitzar la temporada turística.

Inicialment apostaven pel mes de juny però nosaltres el tenim farcit d’esdeveniments. I hem trobat la data que els va bé a ells i ens ajuda a desestacionalitzar la temporada i a consolidar la marca Calella-Cultura.

L’empresa organitzadora també celebra festivals a Barcelona capital i a ciutats franceses, russes i italianes.

Ràdio Calella

Cultura, 20.12.2018