Calella ha compartit l’experiència local com a destinació turística intel·ligent en un congrés a Barcelona

Ha estat la primera participació local a l’esdeveniment organitzat per la Càtedra de Turisme, Hostaleria i Gastronomia de la UB, que ha reunit més de 250 professionals i acadèmics del sector per abordar les principals tendències en turisme intel·ligent. El responsable de Comunicació 2.0 de l’Ajuntament de Calella, Ferran Muñoz, va ser l’encarregat de presentar el projecte local i les accions per implementar l’ús de la tecnologia de forma innovadora, intel·ligent i sostenible.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Muñoz ha explicat quin és el concepte d’smart city que es treballa a nivell local.

Per Calella una destinació turística intel·ligent fa referència a l’estratègia de millorar la qualitat de vida dels veïns, l’experiència del turista, captació de nous perfils de visitants, l’optimització de les accions de promoció i reforç dels compromisos de sostenibilitat econòmica, sòciocultural i mediambiental de la ciutat.

Muñoz ha exposat algunes de les accions concretes per avançar en aquesta direcció que s’estan duent a terme en el marc del Pla Estratègic Calella 2020. Començant per la creació d’una unitat encarregada de millorar internament la gestió del turisme i totes les activitats que promou la destinació. També s’ha encarregat un estudi de reputació en línia.

smart city

S’ha encarregat amb el suport de la Diputació de Barcelona per conèixer de més a prop quina és la percepció que té el turista sobre la qualitat de la destinació. Ens referim a allotjament, restauració i atractius turístics de la ciutat.

El responsable de Comunicació 2.0 de l’Ajuntament de Calella i project manager de Calella Smart Tourism Destination ha anunciat que la ponència al congrés barceloní ha captat l’interès d’empreses de telefonia i comunicacions i entitats bancàries.

Ràdio Calella, 28.11.2018