La periodista de la guia de viatges en família ‘Kids Vakantiegids’ visita Calella

La vista s’ha organitzat per donar a conèixer les possibilitats que ofereix Calella en quant a destinació de turisme familiar.

L’Agència Catalana de Turisme ha organitzat un viatge de premsa adreçat a la periodista de la plataforma holandesa especialitzada en viatges de Turisme Familiar amb nens, ‘Kids Vakantiegids’, www.kidsvakantiegids.nl amb la col·laboració de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Calella i l’Associació Turística de Calella (ATC).

Del 16 al 19 de juny s’ha allotjat a Calella, acompanyada del seu fill de tres anys i un fotògraf, amb l’objectiu de conèixer de primera mà la Costa de Barcelona i el seu entorn, amb un programa preparat per l’Agència Catalana de Turisme perquè puguin gaudir de diferents activitats adreçades especialment a les famílies.

Van arribar el dia 16 a Calella amb cotxe des de l’aeroport de Barcelona i s’allotgen a l’hotel de Turisme Familiar GHT Balmes & Splash. Durant la seva estada, a part de les excursions que tenen programades, han coincidit amb els actes de la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita, com la Trobada de Bestiari, Gegantonets, actuacions infantils, etc. També han tingut una invitació per sopar en un restaurant familiar del centre i una passejada amb el carrilet. L’allotjament, el sopar i el viatge en el carrilet són gentilesa de l’ATC.

El turista holandès.

Segons dades de l’Agència Catalana de Turisme, el producte preferit del turista holandès és el sol i la platja i les escapades a ciutats. Busquen destinacions amb un clima suau i assolellat, tot i que el turisme actiu i les vacances en entorns rurals i de muntanya desperten també un gran interès. Catalunya acull el 22% dels turistes holandesos que viatgen a l’Estat espanyol, amb una estada mitjana de 6-7 dies i una despesa de 900 euros, una de les xifres de despesa mitjana més elevades entre els mercats emissors europeus.

En el cas de l’allotjament, el 40% s’allotja en hotels i el 16% en càmpings. El 22% escull el lloguer d’apartaments o cases rurals.

Pel que fa als períodes festius als Països Baixos, el país es divideix en tres grans zones i fan les vacances de forma esglaonada a l’estiu (sis setmanes durant els mesos de juliol i agost), la tardor, el Nadal, el carnestoltes i la primera quinzena de maig.

A Calella, durant el 2017 el mercat holandès va experimentar un augment del +15,64% en el número de pernoctacions (98.674) respecte el 2016 (82.325). Actualment representa el 4,98% del total de pernoctacions a la nostra ciutat. Aquest increment també s’ha reflectit en el nombre de visites al web calellabarcelona.com provinents dels Països Baixos, que van créixer un 30,68% durant el 2017 respecte les dades de l’any anterior.Text.

Calella, 20 de juny de 2018

Nota de Premsa / Ajuntament de Calella