El Festival Psycobilly Meeting es celebrarà del 3 al 9 de juliol i torna a la platja dels Pins

El Festival Psycobilly Meeting es celebra a Pineda del 3 al 9 de juliol i enguany torna a la platja dels Pins de Pineda. Anys enrere ja havien ocupat aquesta zona però degut a la manca de permisos, les darreres edicions es van celebrar a Can Xaubet. És l'edició número 26 i el festival està dins les trobades que es fan al Japó i Alemanya d’aquest estil musical, amb un públic jove.

Es tracta d’un Festival d’organització privada que compta amb el suport de l’Ajuntament de Pineda, per potenciar el turisme. El sector turístic sempre fa una valoració positiva del festival ja que pel sector turístic i de la restauració significa que els visitants fan despesa en bars i restaurants i milloren l'ocupació hotelera. El públic té una mitjana d'edat entre 25 i 40 anys amb aquesta preferència musical i amb una gran despesa diària.

pshico pineda de mar

Segons els seus organitzadors, és un festival molt reconegut arreu del món i que aplega persones d'arreu que venen a passar-ho bé en un destí de sol i platja. Els concerts es faran a la Carpa de la Platja dels Pineda amb actuacions molt destacades. També l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha dit que és un festival de referència i ha dit que «han aconseguit un permís de costes per a fer-ho a la platja dels Pins, i s'instal.laran també limitadors de volum i regularan els horaris per minimitzar les molèsties als veïns». La novetat és que el dia 4 es farà una festa dedicada al Japó i una festa de disfresses el dia 9 amb festa de l'escuma.

També es faran actuacions i activitats a la platja de Poblenou i a la Sala de festes Magma. El festival es fa entre el dia 4 i el 9 i els horaris són de les les 8 de la tarda fins la matinada depenent del dia i l'espai. S'instal.laran limitadors de so per reduïr les molèsties als veïns.
El preu de l'entrada és de 90€ per a tots els dies del festival i de 30€ o 35€ per a cada dia si no s'ha comprat el bonus -excepte el dimecres, que val 15€-.

Del cartell, destaca l'actuació de 30 bandes que arriben de diversos països del món i algunes de les bandes, són de les més importants del planeta d'aquest estil musical. Els assistents al Festival Psycobilly Meeting de Pineda, destaquen cada any l'ambient que es viu durant el festival, però també el destí de platja que significa la ubicació. De Pineda en destaquen el fet que sigui un festival fet en una població petita, si es té en compte, que altres festivals d'aquests tipus es fan a grans ciutats d'Alemanya, o el Japó, entre d'altres.

pshcic o2

Ràdio Pineda

Economia, 20.06.2018