Pineda estrena dues Vies Braves per a la pràctica de la natació en aigües obertes i el busseig amb tub

Pineda de Mar estrena dues Vies Braves per a la pràctica de la natació en aigües obertes i el busseig amb tub. Les Vies Braves són una xarxa pública d’itineraris marins abalisats i destinats a la pràctica d’activitats esportives, lúdiques i pedagògiques. És un projecte pioner al món que permet promocionar el territori i gaudir explorant el litoral des del mar de forma segura a través d’una xarxa d’itineraris marins paral·lels als camins de ronda de les comarques de Girona i Barcelona.

vies braves 2

La Via Brava de la Platja dels Pins i els Pescadors, té 500 metres de distància i es pot fer nedant en uns 13 i 22 minuts, i la Via Brava Poblenou – La Riera, de 0.8 km de recorregut, amb una durada d’entre 18 i 16 minuts i dificultat mitja. Tant a la Platja dels Pins com a la Platja del Poblenou, els usuaris disposaran d’uns plafons informatius amb les característiques de les vies, recomanacions d’ús, seguretat, biodiversitat i característiques del fons marí. Ambdues vies es podran practicar durant la temporada de bany (a partir del mes de juny) i estan destinades als usuaris que vulguin gaudir de l’esport i del mar.

El regidor de Medi Ambient de Pineda, Jordi Masnou, destaca les diverses vessants del projecte, ja que “es tracta d’un projecte social que permet apropar la nostra gent al mar de manera segura alhora que conservem l’espai marítim; fomentem l’esport i la salut a través de la natació i oferim un producte turístic sostenible que dinamitza l’esport i posa en valor el nostre litoral”.

A Pineda s’han programat 12 activitats gratuïtes al llarg de l’estiu. La primera de les sessions de Natació guiada a les Vies Braves de Pineda serà el pròxim 27 de juny i el dia 11 de juliol es farà la primera d’snorkelling. Les persones interessades a participar en aquestes sessions s’han d’inscriure de manera gratuïta i prèviament a la pàgina web de la via de Pineda clicant damunt l’activitat que volen realitzar.

El calendari de les activitats programades a les Vies de Pineda de Mar es pot consultar als enllaços https://viesbraves.com/vies-costa-barcelona/via-brava-pineda-poblenou/ i

https://viesbraves.com/es/vias-costa-barcelona/via-brava-pineda-pins/.

 

Pineda gaudeix del servei gratuït whatsapp Vies Braves amb un grup propi. En aquest enllaç hi ha tota la informació d’aquest servei gratuït: http://viesbraves.com/whatsapp-vies-braves/

Vies Braves és la primera experiència marítima del món catalogada com a sostenible. Ho certifica el segell Biosphere atorgat per l'Institut de Turisme Responsable, entitat associada a la UNESCO i a l'Organització Mundial de Turisme. Es tracta d’una iniciativa pionera al món que permet promocionar el territori i gaudir explorant el litoral des del mar de forma segura a través d’una xarxa d’itineraris marins paral·lels als camins de ronda de les comarques de Girona i Barcelona. A la Costa Brava hi ha 14 Vies habilitades a la Costa Brava, que pertanyen als municipis de Portbou, Colera, Llançà, Cadaqués, Pals, Palafrugell, Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa i Lloret de Mar. A Costa Barcelona n’hi ha 10 més entre les Vies de La Baells, Santa Susanna, Calella, Pineda de Mar i Barcelona ciutat.

https://viesbraves.com/es/vias-costa-barcelona/via-brava-pineda-pins/

https://viesbraves.com/vies-costa-barcelona/via-brava-pineda-poblenou/

Ràdio Pineda

Economia, 15.06.2018