Inauguren la Ruta de la Tourdera

El projecte “Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies” neix de la voluntat pública de dinamitzar els recursos naturals, culturals i immaterials vinculats al riu Tordera i la seva conca, mitjançant la vinculació del senderisme i el cicloturisme al voltant d’un curs fluvial tant important com la Tordera i la riera d’Arbúcies, tal i com s’ha fet en altres rius molt importants, com en la “Ruta del Danubi” o la “Ruta del Roina” o, molt més a prop i més petit, amb el “Camí natural de la Muga” a l’Alt Empordà.

 

Inauguren la Ruta de la Tourdera

Hi participen 11 ajuntaments, les Diputacions de Girona i Barcelona i el Consell Comarcal de la Selva, que actua de coordinador.

L’acte inaugural s’ha fet a Tordera amb la participació de tots els organismes implicats.

Salvador Balliu, president del Consell Comarcal de la Selva, explica que el projecte vé de lluny i que s’han unit molts esforços.

Joan Carles Garcia, alcalde de Tordera, explica que volen fomentar un turisme alternatiu al sol i la platja.

Marc Castells, vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, destaca el valor del territori que ara es posa a disposició del visitant.

a conca de la Tordera es troba en una situació privilegiada per a un projecte d’aquestes característiques: comunicacions excepcionals, la Costa Brava, el Parc Natural del Montseny, infraestructura turística, paisatges naturals de costa i de muntanya, patrimoni cultural, etc. L’adequació d’aquesta ruta per al senderisme i cicloturisme pretén atraure visitants molt interessats pel territori i el seu patrimoni, que diversifiqui l’oferta turística actual, contribueixi a desestacionalitzar-la, servint d’element vertebrador del territori i, alhora, es converteixi en un eix d’activitat per les empreses de serveis, per al comerç i per als equipaments disponibles en els municipis participants.

Ràdio Marina 13.06.2018

Cultura, Medi ambient, i Turisme.