Arriba “Catalunya, Hola Família”

Aquest cap de setmana, l’acció es fa a destinacions de costa i del 18 al 20 de maig a destinacions d’interior i muntanya

L’Agència Catalana de Turisme aposta per la promoció del turisme familiar a 24 destinacions amb dos caps de setmana temàtics centrats en els nens. Els municipis organitzaran més de 150 activitats específiques per a les famílies -des de gimcanes a tallers o una festa ‘Holi’- i més de 220 empreses -del sector de la restauració, hoteler o empreses de lleure- oferiran paquets de descompte o tracte especial a les famílies.

 

Arriba “Catalunya, Hola Família”

Tot això es coordina de manera conjunta sota l’acció “Catalunya, Hola Família!”. La primera edició, centrada en atreure el turisme de proximitat, tindrà com a temàtica les llegendes. En aquest sentit, també s’ha creat una aplicació per al mòbil que permetrà buscar i “caçar” éssers màgics -n’hi haurà de diferents a cada municipi, a l’estil de ‘Pokémon Go’- creats per a l’ocasió.

 

Activitats:

 

–A Blanes les activitats començaran amb la gimcana familiar “un grapat de pistes”. També es farà una volada d’estels i visites guiades al Jardí Botànic Marimurtra.

 

–Lloret de Mar també tindrà una gimcana on s’haurà de trobar l’exvot perdut. Es realitzaran diversos tallers de Sant Jordi així com un concert per als més petits i altres activitats com tirolina i rocòdrom.

 

–A Malgrat de Mar s’han previst tallers de circ, cant coral i exhibicions d’escultura. Es podrà seguir també l’activitat “Busquem la Princesa verdadera” pels carrers del poble.

 

–A Santa Susanna, a banda de la gimcana familiar, destaca la diada castellera de diumenge.

 

–Pineda de Mar aposta per conèixer més a fons la ciutat, ja sigui amb les rutes programades amb el trenet, o amb l’activitat “Descobreix el cor de Pineda amb el pirata Dragut”. També hi haurà tallers per als més petits, com el de roses de paper, el de corones de princeses i el taller de barrets i màscares.

 

–Calella aposta per la cuina amb dues activitats que permetran conèixer la gastronomia de Japó i Itàlia. També es farà una festa Holi, i es podrà visitar la ciutat amb rutes guiades en el Carrilet.

 

Personatges de llegenda:

 

En aquesta zona, els visitants podran capturar la Llopa de Calella, el Pirata Dragut de Pineda de Mar, la dona de l’aigua de Santa Susanna, el ratpenat gegant de Malgrat de Mar, el Guerrer invencible de Blanes i el dimoni sense banya de Lloret de Mar.

 

Els que aconsegueixin capturar-los tots, són 25 en total, podran portar el telèfon a qualssevol de les oficines de turisme de les destinacions visitades i rebran un premi com a recompensa. L’app estarà activa durant els caps de setmana del 20 al 22 d’abril i del 18 al 20 de maig.

 

Ràdio Marina

Turisme, 20.04.2018