“Catalunya, Hola Família!”

Catalunya promou el turisme familiar a 24 destinacions amb dos caps de setmana temàtics amb activitats per a nens.

Els municipis organitzaran més de 150 activitats específiques i més de 220 empreses oferiran descomptes o tracte especial a les famílies.

Entre els municipis que hi participaran hi ha Malgrat, Santa Susanna, Pineda, Calella, Blanes i Lloret.

 

“Catalunya, Hola Família!”

La primera edició, centrada en atreure el turisme de proximitat, tindrà com a temàtica les llegendes. En aquest sentit, també s’ha creat una aplicació per al mòbil que permetrà buscar i “caçar” éssers màgics -n’hi haurà diferents a cada municipi, a l’estil de ‘Pokémon Go’- creats per a l’ocasió, segons explica Sergi Zapater, creador de l’App.

 

El director general de Turisme ha destacat que “el 30% del turisme que ve a Catalunya és familiar, xifra que arriba al 40% durant els mesos d’estiu. Si ens fixem en la despesa, el turisme estranger que va viatjar en família a la nostra destinació el 2017 va generar 4.000 milions d’euros”.

 

El primer cap de setmana familiar (20-22 d’abril) estarà centrat a les següents destinacions de costa: Blanes, Calella, Calonge-Sant Antoni, Cambrils, Castelldefels, Castell-Platja d’Aro, El Vendrell, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Roses, Salou, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere Pescador, Santa Susanna, Torroella de Montgrí-l’Estartit, Vila-seca-La Pineda Platja i Vilanova i la Geltrú.

 

El segon cap de setmana (18-20 de maig) se celebra a les destinacions d’interior i muntanya.

 

El director de l’ACT, Xavier Espasa, ha explicat que “l’Agència Catalana de Turisme porta 12 anys treballant per promocionar el turisme familiar a Catalunya i tenim un programa específic anomenat Vacances en Família”. En aquest sentit ha recordat com l’ACT “ha estat pionera en la recerca i creació d’una certificació per a destinacions especialment sensibles amb el turisme familiar, amb segells d’especialització que garanteixen que la destinació disposa d’una oferta d’allotjament, restauració i oci adaptada a les necessitats de les famílies”.

Viatjar a Catalunya acompanyat de la família i els fills és, juntament amb la tipologia de viatjar en parella, la més freqüent. L’any 2017, el 22% dels 19 milions de turistes estrangers que van visitar Catalunya va ser famílies amb canalla. Els francesos i britànics són els mercats que més turisme familiar aporten a Catalunya (34%), amb el 23% i l’11% respectivament.

Ràdio Marina

Turisme, 05.04.2018