El Maresme es converteix en la comarca de la província de Barcelona amb més empreses i entitats adherides al segell Biosphere

Un total de 40 empreses i entitats de la comarca reben aquesta identificació atorgada per l'Institut de Turismo Responsable (ITR)

El Maresme aposta fermament pel turisme sostenible. Així s’ha reconegut públicament en l’acte d’entrega dels distintius a les empreses i entitats adherides al projecte Biosphere, un segell que reconeix les iniciatives que treballen per afavorir el turisme responsable. Aquesta iniciativa, posada en marxa recentment, està liderada per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, tot i que a la comarca del Maresme la gestió directa recau en el Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona Maresme.
 
L’acte de lliurament de les adhesions, que ha tingut lloc aquest 13 de març a la Llotja de Mar, ha estat presidit per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls. Entre els representants de les comarques de la província, la trobada també ha comptat amb la presència del president del Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona Maresme, Joaquim Arnó.
 
El Maresme, la comarca amb més iniciatives adherides
En l'acte s’han atorgat un total de 245 adhesions a diversos projectes i empreses turístiques de la província de Barcelona, 40 de les quals han estat per a iniciatives turístiques del Maresme; convertint-se en la comarca amb més distintius Biosphere.
 
Les empreses maresmenques reconegudes pel seu compromís amb el turisme responsable estan establertes a les localitats de Mataró, El Masnou, Malgrat de Mar, Arenys de Mar, Calella, Santa Susanna, Pineda de Mar, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar  i Blanes. Segons el president del Consorci de Promoció Turística Costa Barcelona Maresme, Joaquim Arnó, aquest reconeixement ‘és una mostra del treball intens i productiu que realitzem conjuntament els agents públics i privats de la comarca. El nostre objectiu és convertir-nos en una destinació turística de referència, però no només per la qualitat dels nostres actius i serveis, sinó també pel nostre compromís amb el medi ambient’.

Llistat d'empreses adherides:

 
Arenys de Mar
Vila Arenys Hotel
Museu d'Arenys de Mar
Oficina de turisme d'Arenys 
Sa Voga Hotel
 
Blanes 
Dofi Jet Boats 
 
Cabrera de Mar
Cercle Aventura 
 
Calella
Hotel & Apartaments Neptuno 
Aparthotel Miami Park
Sant Jordi Boutique Hotel Thalasso Spa
H·Top Amaika
Silence Spa
MarAventura
Oficina de turisme de Calella 
Platja de Garbí 
Platja Gran 
Platja de les Roques
Policia de Calella  
 
El Masnou
Grus Apartments 
Maresme Waves
Oficina de turisme del Masnou
Museu de la Nàutica del Manou
 
Malgrat de Mar
Oficina de turisme de Ca l'Arnau
Oficina de tuirsme de la Plaça de l'Àncora
 
Mataró
Blaumar 
Restaurant Lasal del Varador
Greenevents
Oficina de turisme de Mataró
Oficina de turisme del Maresme - Consorci de Turisme del Maresme
 
Pineda de Mar 
Hotel Sorrabona 
Xiringuito L'Escora
Base Nàutica de Pineda de Mar 
Baby Center
Parc infantil de la platja
Oficina de turisme de Pineda de Mar
Platja dels Pescadors
Platja de la Riera
 
Santa Susanna
Masia Can Rosich
Platja de Llevant
Oficina de turisme de Santa Susanna
 
Vilassar de Mar
Xiringuito Oblikue