L’impacte de l’Ironman a Calella, objecte d’estudi al Tecnocampus

Calella ha sigut el tema principal d’una conferència al Tecnocampus. El tècnic de Comunicació 2.0 de l’Ajuntament de Calella, Ferran Muñoz, ha exposat als alumnes del grau de Turisme l’impacte d’esdeveniments esportius en la gestió i promoció de destinacions turístiques, com és el cas de l’Ironman a Calella.

La regidora de Comunicació de Calella, Lorena Sánchez, ha explicat què suposa l’Ironman per la ciutat.

«Ha explicat als alumnes el que suposa l’Ironman per Calella, sobretot el que són els valors que l’esport aporta a una marca com la nostra destinació turística esportiva, valors com són el sacrifici, l’esforç, la constància, etc., i com això ens beneficia a nosaltres en el projecte de situar-nos en el món com a destinació turística de referència esportiva. Com l’Ironman en sí ens ha situat a nosaltres, com, per exemple, la Xina ens ha descobert a través de l’Ironman a Calella, també com l’Ironman ens situa al mateix nivell, al mateix escenari com pot ser Hawaii»

Ironman703-2017_06 - Isam Mounir - 1r Calellenc_

 

Sánchez també ha avançat que han estat convidats a explicar diversos aspectes sobre Calella en relació a la sostenibilitat i la gestió de residus.

«Molt contents, és la segona vegada que ens conviden, i properament hi tornarem a participar amb una altra sessió, en aquest cas parlant de sostenibilitat de la gestió de destinació turística, i ara el 21 de febrer anirem al CET (Centre d’Estudis Turístics) que ens han convidat a fer una xerrada orientada a la gestió de residus i de destinació de turisme intel·ligent. Tot això ens diu que Calella comença a ser referent en aquest tipus de temes i això ens congratula moltíssim a l’Ajuntament»

La destinació turística de Calella també s’ha promocionat aquests dies a Brussel·les, a la fira de turisme més important de la capital comunitària, el Salon des Vacances. L’Ajuntament ha afirmat que a més de fer difusió de l’oferta turística de la ciutat, han pogut comprovar les motivacions del mercat belga quan planifiquen les seves vacances. Un mercat que s’ha mantingut estable en els últims anys, amb un total de 42.731 pernoctacions entre maig i octubre de 2017, situant-se al voltant del 2,5% total de pernoctacions.

RÀDIO CALELLA

SOCIETAT, 06.02.2018