El Ple aprova per unanimitat declarar el Psychobilly com a Declaració d'Interès Turístic

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Pineda ha aprovat per unanimitat declarar el Festival Psychobilly com a Declaració d'Interès Turístic. La primera tinent d'alcalde, Carme Aragonès, va explicar que els assistents s'allotgen en un 70% a Pineda i fan una aportació econòmica important al municipi. Alhora, va destacar les dades d'una enquesta de la Diputació que recull el nivell de satisfacció amb la organització del Festival i amb Pineda.

psychobilly festival

 

El Psychobilly és el festival més consolidat i més important d'aquest gènere en l'àmbit mundial i fa 10 anys que es celebra a Pineda. Aquest any serà la seva XXVIena edició, i es farà del 3 al 10 de juliol de 2018. Els darrers anys s'ha celebrat a l'espai annex a Can Xaubet i en aquests moments s'estudia un canvi d'ubicació per potenciar la seva consolidació i creixement, alhora que millorar la convivència de l'esdeveniment amb el dia a dia del municipi.

En el torn dels grups de l'oposició, tots van estar d'acord en potenciar-lo però també van demanar fer tots els esforços per fer-ho compatible amb el descans dels veïns tot i tenir en compte la gran repercussió econòmica que té al municipi. El regidor d'ERC-JxP Pere Aragonès va dir que donen suport per la importància que té el festival i el regidor del PedCAT, Francesc Horta, va demanar més suport per tots aquests esdeveniments que suposen un reclam turístic positiu pel municipi. Diego Sánchez del PP es va mostrar a favor per la promoció turística a Pineda, va votar a favor, però va reclamar que sigui compatible amb la ciutadania i el regidor de PsP, Josep Lluís Fernández va destacar la projecció internacional i el fet que dinamitza el turisme i el comerç i la restauració. El regidor d'ICV-EUiA Marcos Ortega també va votar a favor perquè es una activitat coneguda internacionalment, amb prestigi i activitat que promou Pineda a nivell turístic. També s'hi va referir el regidor de C's, Xavier Lacruz.

pschyo

 

RÀDIO PINEDA

ECONOMIA, 30.01.2018