Santa Susanna anuncia candidatura per ser seu d’una xarxa europea de rutes en bicicleta

El municipi de Santa Susanna fa un pas més per consolidar una oferta turística més enllà del sol i la platja. Aprofitant que el 2017 va oficialitzar el segell de Destinació Turística Esportiva, aquest matí l’Ajuntament ha anunciat que formalitzarà aviat la candidatura per esdevenir seu de trobada de l’Eurovelo 2018 .

Detall dels participants a la reunió a Santa Susanna on es va decidir presentar candidatura per l’Eurovelo 2018 Foto: AJ. SANTA SUSANNA.

Es tracta d’una xarxa de rutes en bicicleta de llarga distància a nivell europeu que permeti als cicloturistes travessar el continent. En l’actualitat la integren 70.000 quilometres de itinerari i un total de 15 rutes “pensades per ser recorregudes en condicions de seguretat i comoditat”. Aquesta iniciativa forma part del projecte de la Unió Europea per aconseguir un turisme més equilibrat i té com a objectiu prioritari “promoure viatges que siguin econòmicament, mediambientalment i socialment sostenibles”. L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier (AiS) confirma la intenció del municipi de ser seu de l’Eurovelo en tant que es tracta d’una acció que permet ampliar l’oferta turística de la població i desestacionalitzar la temporada. Campolier va tractar sobre el projecte en una reunió que regidors i representants hotelers de la Fundació Turística Santa Susanna i entitats del sector del turisme eqüestre van tenir la setmana passada amb el Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Martí Figueres. A la reunió també hi van assistir representants del sector hoteler de Santa Susanna i el representant territorial de l’Esport a Barcelona, Santi Siquier.

EL PUNT AVUI SANTA SUSANNA

ECONOMIA, 29.01.2018