L’ocupació hotelera augmenta un 1% durant el mes d’octubre a Calella

Els allotjaments de Calella han registrat, durant el mes d’octubre, un augment de l’ocupació del 1,09% respecte l’any passat, arribant a situar-se al 37,15%.

gent balcó hotel00000000

Unes dades que contrasten amb l’informe de la Diputació de Barcelona que xifrava en un 13% la davallada de l’ocupació hotelera al conjunt de la destinació Costa de Barcelona-Maresme a causa de la situació política de Catalunya.

Segons les dades oficials de l’Ajuntament de Calella, enguany s’han registrat un total de 159.082 pernoctacions durant el mes d’octubre, el que suposa un increment de 5.185 pernoctacions respecte el mateix mes l’any passat.

Els turistes britànics són els que més han visitat Calella amb un 24,44%, seguits dels turistes espanyols (17,95%) i dels alemanys (13,01%).

Les dades d’ocupació hotelera de Calella difereixen de les dades generals de Catalunya del passat mes d’octubre. L’Associació Catalana d’Agències de Viatges reconeix una caiguda de les reserves turístiques a Catalunya del 12%, mentre que la presidenta de l’Associació Turística de Calella (ATC), Isabel Mallol, es remetia, en una entrevista a Ràdio Calella TV, a l’informe de la Diputació de Barcelona en el que es xifra en un 13% la davallada en la destinació Costa de Barcelona-Maresme.

L’Ajuntament assegura que aquesta temporada “ha estat una de les 5 millors de tots els temps pel que fa a percentatge d’ocupació (73,92%) amb un augment de 4,27 punts per sobre de la temporada anterior”.

 

Ràdio Calella

SOCIETAT, 18.11.2017