Catalunya rep 11,2 milions de turistes internacionals fins al juliol

Catalunya consolida el seu lideratge com a receptora de visitants estrangers. El territori ha rebut 11,2 milions de turistes internacionals entre els mesos de gener i juliol, xifra que representa un increment del 9,4% respecte del mateix període del 2016. Segons les dades publicades ahir per l’INE, l’institut espanyol d’estadística, el mes de juliol Catalunya va ser de nou el territori de l’Estat que més visitants estrangers va rebre, amb un pes del 24,3% sobre el total (amb 2,6 milions de turistes).

 
 
Catalunya, líder a l’Estat en recepció de turistes estrangers Foto: Arxiu.
 
agències

Catalunya consolida el seu lideratge com a receptora de visitants estrangers. El territori ha rebut 11,2 milions de turistes internacionals entre els mesos de gener i juliol, xifra que representa un increment del 9,4% respecte del mateix període del 2016. Segons les dades publicades ahir per l’INE, l’institut espanyol d’estadística, el mes de juliol Catalunya va ser de nou el territori de l’Estat que més visitants estrangers va rebre, amb un pes del 24,3% sobre el total (amb 2,6 milions de turistes). Per nacionalitats, França és el primer mercat emissor de turistes a Catalunya (23,4% del total), seguit del Regne Unit (10,1% del total). D’altra banda, a tot l’Estat han arribat al juliol 10,5 milions de turistes internacionals, 10,1% més que en el mateix mes de 2016. En els set primers mesos de 2017, el nombre de turistes que visiten l’Estat augmenta de l’11,3% i voreja els 46,9 milions.

D’altra banda, el ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, va destacar ahir que l’arribada de turistes a Barcelona està resistint millor que en d’altres ciutats que han patit atemptats terroristes similars al que es va produir el 17 d’agost a la capital catalana. Després d’una reunió amb representants del sector turístic de Catalunya, el ministre va afirmar que “la bona notícia és que el que està passant a Barcelona és molt millor que el que ha passat en altres ciutats que han patit atacs gihadistes similars, com París i Londres”. “El retorn a la normalitat ha estat més ràpid i fins i tot hi ha ja un cert dinamisme”, va afegir-hi.

EL PUNT

SOCIETAT, 01.09.2017