L’OMT ‘beneeix’ el museu i el model turístic de Calella

 El secretari general de l’organisme mundial lloa l’evolució d’aquest fenomen social cap a la sostenibilitat

  • Detall de la visita del secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Taleb D. Rifai, ahir al Museu del Turisme de Calella Foto: T.M.
TERESA MÁRQUEZ - CALELLA

“Calella és conscient de la importància d’haver evolucionat d’un turisme de baixa qualitat a un turisme familiar i esportiu orientat a la sostenibilitat.” Taleb D. Rifai, secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), depenent de les Nacions Unides, va visitar finalment ahir la ciutat i va mostrar obertament el seu suport a les estratègies desenvolupades pel municipi per millorar el seu principal motor econòmic.

La seva presència també va servir per donar una empenta al recentment reinaugurat Museu del Turisme, del qual Rifai va confirmar que era “únic al món”.

Envoltat de representants polítics i, en especial, d’empresaris del sector, el responsable de l’OMT va trencar una llança per un fenomen de masses que en els darrers anys s’ha començat a veure com una amenaça. Taleb D. Rifai insisteix en el missatge de l’OMT per aquest 2017, on la sostenibilitat del turisme gira sobre tres àmbits “el medi natural, la societat i l’economia”. “Al final és la gent de Calella la que ha de poder conviure amb aquest turisme”, va dir. El representant de l’OMT no va precisar si la visita esdevindrà el primer pas d’una col·laboració més estreta entre l’organització i la ciutat en matèria de turisme, però va assegurar que en parlarien amb l’alcaldessa.

Precisament, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (PDeCAT), va assenyalar que la sostenibilitat del turisme s’ha de llegir “des del respecte”. “Parlem de la conciliació entre el dia a dia de la ciutadania de Calella i aquesta activitat econòmica tan potent”, va dir l’alcaldessa, que no va desaprofitar l’ocasió per recordar a l’empresariat que no compleix la normativa que no té cabuda en el model turístic local. “Cap empresari que es pensi que pot utilitzar el territori per fer una especulació econòmica i deixar a la ciutadania el cost ingrat, està equivocat perquè no podrà invertir a Calella”, va precisar fent referència als esforços fets per la població turística per foragitar del municipi l’anomenat turisme de borratxera.