Butlletí d'informacions d'interès pel sector turístic del Maresme

Maig- Juny 2017

Viatges de premsa i familiarizació (*Organisats per Diputació de Barcelona)

Maig

·   *Mercat Benelux - Vam rebre a un blogger belga que la seva motivació principal del viatge a la demarcació era conèixer-la a través de reptes. Així doncs, va visitar la comarca fent ús d'una bicicleta i un GPS. Repte superat! ?

 

 

·   *Multimercat - Durant la setmana del 15 al 21 de maig, Diputació de Barcelona va organitzar la Costa Barcelona Week, una acció promocional per a donar a conèixer la marca turística entre el mercat professional (nacional i internacional), per a premsa i també per a públic final. El Maresme va acollir 5 viatges, dels quals 3 eren per a turoperadors i 2 per a bloggers; que van poder gaudir de diferents propostes turístiques: termalisme, gastronomia, enoturisme, cultura, turisme familiar, activitats nàutiques... Els turoperadors van poder gaudir a més d'un workshop amb membres del Cercle de turisme de Diputació al Castell Jalpí d'Arenys de Munt. A banda, d'aquests viatges es va organitzar una trobada d'usuaris d'Instagram al Parc Montnegre i el Corredor. 

 

·   *Mercat rus - Ens van visitat membres de les televisions  de Samara i d'Ufà i també de la revista infligh Ural Airlines. Aquests periodistes van conèixer de primera mà la població d'Arenys de Mar i les seves tradicions marineres i de la punta, gaudir de l'experiència enoturística de la DO Alella i també d'un dels jaciments arqueològics més destacats de la comarca a Teià. 

 

Juny 

·   *Mercat nacional - L'Associació Barcelona Travel Bloggers, va celebrar el seu 4t aniversari i van visitar a Mataró a conèixer l'oferta turística de la població i gaudir de la Festa del Port on van fer activitats nàutiques. 

 

·  Mercat comarcal - En el marc del projecte Punts d'informació Turístic es va organitzar una sortida de descoberta pel Maresme. En aquesta ocasió es va fer una gimcana pel Masnou, es va visitar un celler d'Alella i es va finalitzar visitant el Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora a Teià.

 

Workshop

En el marc del projecte de Punts d'informació Turístic es va organtizar un workshop a la Nau Gaudí de Mataró entre els seus membres per poder donar a conèixer les activitats que comercialitzen. Prop de 50 PITs van aprofitar també per a fer una visita turística per la ciutat. 

 

Presentacions

·  El 20 de maig es va fer la presentació de la Guia dels Festivals músicals del Maresme 2017 a Premià de Dalt

 

·  El passat 6 de juny, el Far de Calella va acollir l'acte de presentació de l'Estudi de reputació online de les platges de la demarcació de Barcelona, encarregat per el Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona. Accediu als resultats

 

Fires

·  El Consorci va estar present al Mercat d'Escapades de Catalunya durant el cap de setmana del 26 al 28 de maig al Passeig Lluís Companys de Barcelona, donant resposta a les peticions d'informació dels visitants.

 

Altres accions

·  Per segon any consecutiu, el Maresme participa en l'acció Benvinguts a Pagès que organitza la Generalitat de Catalunya per donar a conèixer les explotacions.

 

 

·  Subvencions als ens locals per als Plans de foment del turisme 2017 

El DOGC ha publicat la convocatòria 2017 per a la concessió de les subvencions que atorga el nostre departament als ens locals pels plans de foment del turisme, amb l’objectiu d’afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat.

Finançat gràcies als ingressos generats per l’Impost sobre les estades en establiments turístics (IEET), enguany el pressupost destinat a la concessió d’aquestes subvencions és de 3 milions d’euros. Les sol·licituds es poden presentar a través d'aquest enllaç fins el proper 30 de juny, on també trobareu les actuacions i despeses subvencionables, els criteris de valoració i altres aspectes importants de la convocatòria. En aquesta convocatòria tots els projectes presentats han de complir, entre d'altres requisits, amb els principis de sostenibilitat econòmica, social i mediambiental. Les actuacions subvencionades s’hauran d’executar entre els anys 2017, 2018 i 2019.

Poden ser beneficiaris d’aquests ajuts, els ajuntaments i ens vinculats o dependents, els consells comarcals, els consorcis locals, les diputacions, els ens de gestió locals, les entitats metropolitanes, les entitats municipals descentralitzades i les mancomunitats.

Aquesta línia d’ajuts va en sintonia amb els objectius de l'Impost esmentat: destinar els recursos generats a l'impuls del turisme sostenible, responsable i de qualitat: a la protecció, la preservació, la recuperació i la millora dels recursos turístics; al desenvolupament d'infraestructures relacionades amb el turisme, així com al foment, la creació i la millora dels productes turístics.
 

·  Convocatòria subvencions per a inversions en camins públics locals 

RESOLUCIÓ GAH/1342/2017, de 7 de juny, de convocatòria de la línia de subvencions per a inversions en camins públics locals per al període 2018-2020 (ref. BDNS 350053).

 

·  Jornada d'Habitatges d'ús turístic 

En el següent enllaç podreu descarregar-vos la presentació sobre els habitatges d'ús turístic que va organitzar Diputació de Barcelona el passat 13 de juny. 


 

 

·  ​Darreres dades d'ocupació hotelera disponibles

·  Darreres dades d'ocupació de càmpings disponibles

·  Infografia- Turisme a l'entorn de Barcelona 2017 (dades 2016)