Platges amb bona nota però encara poc visibles a internet

Un estudi de la Diputació confirma que el litoral turístic del Maresme té molt poca presència a les xarxes i a les plataformes que creen tendència. El visitant estatal és qui dona una nota més baixa i fa pitjors valoracions

 

TERESA MÁRQUEZ - CALELLA

“Les platges del Maresme i de la demarcació de Barcelona en general estan ben valorades pels usuaris, però no tenen prou presència en el món en línia i això els fa perdre oportunitats.” Aquest és l’enunciat que es pot extreure de l’estudi gestionat per la Diputació i realitzat per l’empresa Vivential Value. S’han analitzat més de 279.000 valoracions, crítiques i opinions que els turistes han fet sobre el litoral de la demarcació tant a les plataformes turístiques més conegudes com a TripAdvisor o Google Maps, com també, i per primer cop, a les xarxes socials de Facebook, Instagram o Twitter.

La puntuació obtinguda, segons va destacar Xavier Font, cap de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació, és bona, d’“un 8,47 sobre 10, però matisant que l’aprovat no el situem en el 5 sinó en el 7”. Tot i que, segons va afegir-hi el mateix Font, “encara queda molt camí per recórrer”. “És imprescindible que els ajuntaments intensifiquin la presència a internet de la seva oferta de costa i que estiguin alerta a tot el que surt sobre les seves platges per poder incidir en la imatge que donen al món”, va comentar. En aquest sentit, durant la presentació de l’estudi en un escenari tan emblemàtic com el far de Calella es va constatar que només dues poblacions de la comarca, una d’elles la ciutat, “han fet els deures pel que fa a treball de posicionament de les platges en el món virtual”. Aquests municipis han donat d’alta les platges en les plataformes turístiques i mantenen la informació actualitzada.

Saber fer publicitat

“Hem de saber triar quina és la millor publicitat, un opuscle que té una limitació física o un aparador a internet que és global”, va insistir Font, que va recordar que cal “donar resposta a tots els comentaris que surten a la xarxa, siguin positius o negatius, perquè d’això depèn la imatge i la reputació que acabarà tenint la platja”.

L’estudi, que s’ha realitzat sobre 115 platges de 26 poblacions –sent el 51% de les valoracions obtingudes de platges de la ciutat de Barcelona– constata també que el turista de proximitat, l’estatal, és el que es mostra més crític amb l’entorn i el que acostuma a puntuar més baix. “Com més llunyà és l’origen de l’usuari més bona nota posa”, es va destacar durant la presentació de l’estudi.

El mostreig de valoracions amb les quals s’ha treballat per realitzar l’estudi l’integren un total de 4.552 comentaris positius i 514 de negatius. “Les principals virtuts que destaquen els visitants de les platges de l’entorn de Barcelona són la seva tranquil·litat, la neteja i qualitat de la sorra i l’accessibilitat”, va dir Font, que hi va afegir com a aspectes positius complementaris les activitats esportives i serveis que hi tenen lloc.

A l’altre costat de la balança destaca la manca general d’aparcament. “Cal aprofitar al màxim la promoció que fa la gent que ens ve a veure perquè són els grans ambaixadors del territori”, va assenyalar. Per la seva banda, tant l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (PDeCAT), com el president del Consorci de Turisme Costa del Maresme, Joaquim Arnó (PDeCAT), van incidir en la necessitat de disposar de dades cada cop més precises a l’hora de prendre les decisions més encertades en l’àmbit turístic.

 

EL PUNT AVUI