TURISME

Bona premsa

Un reportatge al prestigiós ‘The Guardian’ recomana als turistes visitar el Maresme

L’autor prefereix el tram entre Caldes i Sant Pol

  • Vista des de la platja del nucli urbà Sant Pol de Mar Foto: QUIM PUIG.
R. PALOU - MATARÓ

El Maresme ha estat notícia aquesta setmana al prestigiós diari The Guardian, que hi dedica un extens reportatge en la seva secció de viatges. En l’escrit, inclòs en una sèrie sobre racons amagats a la costa de la península Ibèrica, el periodista Richard Eilers no dubta a assenyalar aquesta comarca com la millor alternativa a Barcelona durant l’estiu. Concretament, el tram de costa comprès entre Caldes d’Estrac i Sant Pol de Mar, que destaca decididament com el seu favorit i com “la base ideal per a unes vacances de platja, amb escapades a Barcelona, o com un lloc per relaxar-se després d’uns dies a la ciutat”. “Estic segur que als barcelonins no els sabrà greu que descobreixin el seu petit secret”, afirma.

“M’encanta Barcelona, però hi ha cops has de fugir-ne. Sitges? Genial, però pot estar tan ple com les Rambles. El Pirineu? Si, però a l’estiu necessito una platja! D’acord, doncs la Costa Brava. Però heu vist les cues de cotxes que hi ha sempre anant a aquella cala «secreta» que només coneix la iaia Lola?” Aquest és l’argument inicial d’un reportatge basat en la pròpia experiència de l’autor, que recomana el tren com el transport ideal, i també el més barat, per visitar el Maresme i fer-se una idea del que defineix com un dels millors tresors de la comarca: platges espaioses, familiars i amb uns molt bons serveis per als visitants. La situació de les estacions, com la línia sempre a primera línia de costa, no agrada als maresmencs, però resulta de gran utilitat per als visitants, segons assenyala el periodista, que comença la seva visita per Caldes d’Estrac, on, entre altres llocs, recomana visitar la Fundació Palau i el balneari municipal.

 

Eilers continua el seu trajecte per Arenys de Mar, que defineix per raons òbvies com la vila natal del migcampista del Chelsea Cesc Fàbregas. Destaca la importància del seu mercat i del seu port, abans de tornar a agafar el tren per anar a Canet, població de la qual destaca el llegat modernista i el castell de Santa Florentina, “que apareix a Joc de Trons”. El periodista acaba el trajecte a Sant Pol, on entre altres activitats recomana passejar i prendre el sol.

EL PUNT AVUI