Una Setmana Santa amb ocupacions superiors al 90%

 

Les poblacions turístiques de l'Alt Maresme confien en les contractacions de l'últim moment per mantenir les dades de l'any passat

Augmenten els establiments que aprofiten la festa per obrir les portes ja a la nova temporada

 

 

 

 

Un grup de turistes prenent alguna cosa a la terrassa d'un bar a la plaça de l'Ajuntament de Calella diumenge a primera hora de la tarda Foto: AJ. CALELLA.

 

Les poblacions turístiques de l'Alt Maresme: Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat, ja ho tenen tot a punt per afrontar una Setmana Santa amb optimisme pel que fa a l'ocupació hotelera. El president del Gremi d'Hostaleria del Maresme i director de l'hotel Promenade de Pineda de Mar, Jordi Noguera, avança que el percentatge d'ocupació actual arriba ja al 89%. “En el mostreig que hem fet a diferents establiments es veu que les xifres són molt semblants a les de l'any passat, però confiem que les poden superar i arribar al 92% gràcies a les contractacions d'última hora”, apunta. El fet que aquest any Setmana Santa caigui tan tard afavoreix que més hotels de la zona hagin decidit mantenir les portes obertes i donar per començada la temporada turística. “Ha estat un hivern de moltes obres en els hotels, un signe de bona salut per al sector”, reconeix Noguera. Des de Calella, la presidenta de l'Associació Turística, Isabel Mallol, precisa que al municipi un 35% de la planta hotelera ja estarà en funcionament. “La tipologia dels visitants és força variada, però hi ha molts grups esportistes i famílies i, pel que fa a turisme estranger, el francès és majoritari”, assenyala.

 

Des de Malgrat de Mar, la regidora de Turisme, Ester Martínez (ERC), confirma l'alta ocupació dels hotels que han obert per aquestes dates i precisa que no es descarta arribar al ple total en els dies clau de les festes. “Bona part dels clients són els joves i les famílies que participen en les competicions europees que se celebren ara”, comenta Martínez, que afegeix que pel que fa a visitants estrangers, francesos i holandesos ocupen els primers llocs. Martínez avança que el sector preveu uns mesos d'estiu “bons o molt bons” gràcies en part a la situació de conflicte que viuen altres destinacions del nord d'Àfrica que són competència directa.

 

 

http://www.elpuntavui.cat/economia/article/18-economia/1116857-una-setmana-santa-amb-ocupacions-superiors-al-90.html?utm_source=botons&utm_medium=com_epanoticies&utm_campaign=correu